секс након уклањања материце

Многе жене које су већ пролазилехистеректомија или шта је то, размишљају о томе који ће њихов сексуални живот бити после уклањања материце, без обзира да ли ће они и њихови партнери доживети исте сензације.

Када је секс могућ након уклањања материце?

Након операције, лекари препоручују најмање шест недеља да се уздрже од сексуалног живота, будући да шавови треба добро стегнути након операције.

Осећања секса након уклањања материце

Сексуални живот жена са удубљеном матерницом нијесе не разликује од здравих женских представника. Наравно, у првим месецима након хистеректомије, жена може доживети неки бол током сексуалног односа, али на крају дође до ничне.

С обзиром да су жене ерогеним зонама се налазе на зидовима вагине и вулве, затим секс после операције да се уклоне материцу наставља да пружа једнако задовољство.

Ако се жена уклони заједно са матерницомвагина, онда током секса може имати бол. Ако жена има материцу уклоњену с њеним додацима, она може престати да доживи оргазам.

Главни проблем у овој ситуацији може битивише да заступа психолошки аспект. Жена која је прошла хистеректомију може тешко да се опусти и, стога, да ужива у сексу. У том погледу, то може смањити сексуалну жељу. Проблеми са либидом могу се јавити иу вези са хормонским поремећајима, ако жена не узима хормонске лекове које препоручује њен доктор.

Али већина жена (око 75%) задржавасила сексуалне жеље на истом нивоу, а неки чак доживљавају његово јачање, што је најчешће због елиминације непријатних гинеколошких симптома и неугодности после операције.