цервикална дилатација

Многе жене брину о томе да ли је грлић материце уклоњен кадаодређене болести? Отклањање цервикса се врши само у случају хитних индиција. Код ове врсте интервенције, цервикс и горњи део вагине су уклоњени, могуће је уклонити део грлића материце. Утерус и јајници нису погођени. То значи да је трудноћа након уклањања грлића материце могуће. Хирургија за уклањање грлића се врши лапароскопски, или кроз вагинални улаз.

Последице операције

На последице уклањања цервикса у првомтреба укључити ризик од поновне операције. У случају лизања лигатуре после прве операције или неадекватне хемостазе, може почети крварење. Са продуженим крварењем, операција се дуплира.

Треба напоменути да последице након уклањања грлића материце могу бити различите. Постоји ризик од развоја свих врста инфективних компликација: сепса, перитонитис, суппуратион са хематомом.

Касније последице укључују:

  • некроза вагиналне куполе;
  • вагинално крварење;
  • пролапс цревних петљи кроз вагинални улаз.
Сексуални живот након операције

Већина дама вјерује да је секс након уклањањагрлиће материце ће бити инфериорне. Међутим, то није случај. Жена једноставно мора да се прилагоди својој новој држави. Стварни проблеми са сексуалном интимношћу могу почети након отклањања материце, тубуса, јајника и материце (сувост вагине, смањена жеља). Ако је грлић материце остављен након уклањања материце, очува се могућност прегледа оргазма.

Живот после уклањања грлића материце по први путприлично другачије. Жена мора бити потпуно обновљена. У почетку је забрањен сексуални живот, вежба, подизање тежине. Могу ли уклонити грлић материце и истовремено бити сматран пуним? Да, могуће је, што је најважније, поразити унутрашње комплексе.