улаз у вагину

Улаз у вагину (вестибуле) је аодређена врста условног места, која је на свим странама ограничена анатомским формацијама које су део репродуктивног система жена. Да ближе погледамо његову анатомску структуру.</ П> Које структуре су укључене у предворје вагине?

Да би замишљали како изгледају улази у вагину, неопходно је разумјети кроз које структуре се састоји.

Дакле, код младих девојака који не живе сексуалноживот, на врху вестибуле је ограничен на химен. Испред улаза у вагину је анатомска формација, попут клиториса - у својој структури подсећа на мушки пенис. Када се узбуђује да девојка доживљава сексуално задовољство.

Са обе стране од улаза до вагине налазе севелике и мале лабиа. Њихова непосредна улога је ограничити пенетрацију патогених микроорганизама и патогена заразних болести у репродуктивни систем. Ова област женског репродуктивног система жене је прекривена пљоснатим епителом и скоро је увек у влажном стању. Ово је промовисано таквим анатомским формацијама попут жлезда, укључујући Бартолинове.

Такође треба приметити да је вестибула вагинеОна обухвата мокраћну цев кроз коју је одвојен урин. Његова локација у близини улаза у вагину и објашњава чињеницу да су жене често суочени са болестима екскреторних система, појава која често утиче на сексуални инфекције. На задњој страни предворја је шиљак на лабиа мајора.

Која кршења најчешће утичу на предворје вагине?

Често се испитују на гинеколошкој столицидевојка, доктор напомиње да је улаз у вагину довољно уски. То значи да су мале усне толико близу једна другој да ограничавају приступ вагини ради прегледа. Ове девојке често могу имати проблема са сексуалном активношћу, међутим, по правилу, ова појава практично нестаје након што жена постане мајка. У неким случајевима, током процеса рођења, када уска вагина спречава нормалан излаз фетуса, врши се епизиотомија, што указује на дисекцију задњег зида вагине и перинеума. Зато је након рођења улаз у вагину много већи.

Ако говоримо о уласку у вагинуДевица, онда, по правилу, има нешто мању величину. Управо ова чињеница делимично објашњава болест која се дешава приликом првог сексуалног односа девојке. Често, мали улаз у вагину и може ометати нормалан сексуални живот и разлог је лијечења жене код доктора.

У таквим ситуацијама, једини излаз из ове ситуације је хируршка интервенција, која подразумијева исцрпљивање маргина малих лавова, што омогућава повећање самог улаза.

на који начин изгледају улаз у вагину

Вреди напоменути да је то могућесупротан феномен, када је улаз у вагину велики. Међутим, у овом случају, медицинска интервенција није потребна. Напротив, процес испоруке код таквих жена наставља се без компликација, руптуре перинеум су веома ретке.</ П>

Стога, рекавши како је унесену вагини, треба напоменути да ово анатомско образовање игра важну улогу и директно утиче на сексуални живот жена. Поред тога, веома је важно посматрати хигијену спољашњих гениталија како би се спречило развој гинеколошких болести.