како изгледа вагина

Такав орган женског репродуктивног система каоВагина је мишићно-влакнаста цев, чија је дужина у просеку 7-12 цм. Горњи крај ове цеви покрива утерални врат, а доња ивица се отвара отворима у предворју вагине.</ П>

У облику, овај орган је благо закривљен, имамала избочина која се суочава уназад. Нормално, вагина треба поставити у односу на материцу, тако да су њихове оси поравнате једни с другима под углом од више од 90 степени.

У горњем дијелу вагине је нешто шири него унижа. Предњи зид је на ивици до дна бешике и одвојен је од дебелог слоја рафинираног влакна. Доњи зид вагине је директно у контакту са уретром. Део задњег зида вагине прекривен је перитонеумом и лежи директно до ректума, а затим се удаљавајући од ње постепено у подручју перинеум-а.

Које су карактеристике структуре вагине?

Ако говоримо о томе како вагина изгледа изнутра, онда треба истаћи да је у свом суштини овај орган неки простор који је са свих страна ограничен зидовима.

Дебљина сваког зида варира у 3-4мм. Главна карактеристика ове структуре јесте чињеница да се због своје структуре могу истегнути, по дужини и ширини. Пре свега, неопходно је да беба прође готово неометано кроз родни канал. Штавише, величина вагине се мења и одмах током сексуалног односа.

Боја слузнице вагиналних зидова је нормалнаима бледо ружичасту боју. Током феталне гестације, с обзиром на повећано снабдевање крви у карлици и посебно на овом подручју, може доћи до промјене боје, а често вагина стиче плавичасту танту.

како изгледа вагина

Како вагина изгледа као девица?

Девојке пре првог сексуалног односа имају рупуВагина је прекривена хименом. Ово није ништа друго до прегиб вагиналне слузокоже. Међутим, у потпуности не покрива улаз. Она сама има једну или више рупа, које су неопходне за мјесечно, несметано пролазак менструалне крви из материце.

Такође је вредно напоменути да, по правилу,Девица вагина има нешто мању величину него жена. Његови зидови су еластичнији и нису толико подложни. Због тога често приликом прве интимне везе девојке доживљавају неке болне сензације.

Како се вагина мења пре и после рођења бебе?

Показивши како изгледа здрава женка вагина, детаљније ћемо се бавити оним промјенама које се јављају са овим органом непосредно прије појављивања бебе и након порођаја.

Стога, са почетком рада и настанкомсталне борбе, вагина жене се постепено припрема за пролаз бебе на родном каналу. Конкретно, оштро се издужује, као да исправља родни канал. Ово се постиже глајењем бројних преклопа. У то вријеме, дужина вагине пре рођења може да достигне 18 цм и изгледа као равна, глатка цев.

каква изгледа здрава вагина

</ П>

Након појаве бебе, процес почињеобнова репродуктивног система жена. У овом случају, сви органи који улазе у њега, постепено почињу да се враћају у своје претходно стање. Ако директно разговарамо о томе како се вагина брине о рођењу, онда се ово тијело, по правилу, изузетно испружило. Често су га зидови често пролазили кроз родни канал бебе, што захтијева наметање посебних шавова. Већ неколико недеља, ткива вагине су донекле отечене и могу подкравливати. Зато се након појаве бебе жене свакодневно прегледају на гинеколошкој столици, а у присуству шавова се обрађују.