уклањање материце и јајника

Операција материце и јајника - хируршкаоперација на карличним органима. Индикације за хистеректомију (званично име операције) могу служити као канцер јајника, материце или материце, тумора. У иностранству, уклањање се често препоручује женама након 50 година као превентивна мера за развој онкологије.</ П> Методе операције за уклањање материце и јајника
  1. Абдоминална. Овом врстом операцијевелики се рез се прави на предњем зиду стомака, кроз који се операција врши. Ова метода се бира са повећањем материце, фиброида, локалних адхезија, карцинома.
  2. Вагинални. Операција се врши помоћу ресекције у горњем делуодвајање вагине. Препоручује се за малу величину материце, као и његов губитак. Предности методе су одсуство видљивог ожиљака и брзог рехабилитационог периода.
  3. Лапароскопија - Још један савремени метод уклањања материце ијајника. Хируршка интервенција се одвија кроз малу рупу у абдоминалној шупљини. Тело које се уклања поделити на неколико делова и уклонити кроз цеви. Овај метод уклањања материце и јајника сматра се најпогоднијим, јер након тога услови рехабилитације пацијента су у просјеку 3-10 дана, што је много брже од опоравка након уобичајеног рада.

Пре него што пређете на оперативни сто,жена треба да поднесе пуни медицински преглед унутрашњих органа. Понекад, у раној фази тумора, могуће је без хируршке интервенције. У овом случају лекар прописује лекове и хардверски третман.

Могуће посљедице након уклањања материце и јајника

Често након операције, жена може доживети депресивно стање повезано са психолошким осјећајем губитка женског поријекла. Због хормоналних промјена, могуће је добити тежину.

после уклањања материце и јајника

</ П>

Ако је жена прошла операцију за уклањање материце и јајника, она би могла да има инвалидитет. Ово се дешава у следећим случајевима:

  • током операције, малигни тумор није уклоњен;
  • након хируршке интервенције постоје озбиљне последице;
  • губитак могућности за бебу.

Да бисте добили степен инвалидности, морате доказати негативан резултат добијен након лапароскопије.