побачај на рани датум без чишћења

Често се то дешава у трудноћипрекинут готово одмах, у 5-8 недеља. За то постоји много разлога. Главни задатак лекара у овом случају је успостављање оне које је довело до спонтаног абортуса и превенције инфекције (ревизија материце). Међутим, побачај у раном добу може без чишћења. Да ближе погледамо ову ситуацију и кажемо о особинама лијечења труднице након абортуса.</ П>

Када спонтани побачаји пролазе без накнадне киретаже (чишћења)?

У случајевима када, након изненадног прекидатрудноћа са крвљу излази из феталног јајета, чишћење утералне шупљине није потребно. Одлука о спровођењу таквог поступка врши се на основу података добијених као резултат ултразвучног прегледа.

Такође је вредно напоменути да у присуству малихостаци лекара ембрионалног ткива преферирају да се придржавају будућих тактика. Цела ствар је да отприлике за 2-3 недеље од тренутка абортуса, материца треба очистити себе, одабирајући све "непотребне" спољашње. Управо ова чињеница објашњава феномен, као што је пражњење након побачаја без чишћења.

Међутим, у пракси ово се не примењује увек. У таквим случајевима, утерална шупљина се ревидира. Обавезно, ова манипулација се врши када је постојала мртва трудноћа, - фетус умре, али побачај се не појављује.

Често се чишћење може урадити, тако даназваног превентивног циља, како би се избјегло присуство комадића беби ткива у утерални шупљини, као иу случају отварања крварења током спонтаног абортуса.

Карактеристике опоравка након абортуса

Често жена која је преживела побачај без чишћења,Питам се колико ће дуго проћи крв из гениталног тракта. Минимално уочавање након овог појаве може се десити око 7-10 дана. Истовремено, њихова запремина треба с временом да се смањује. Ако се то не примети, морате видети доктора.

Ако разговарамо директно о томе кадапочне мјесечно након побачаја без чишћења, доктори обично говоре о таквом временском интервалу од 21-35 дана. Стога, у нормалним менструацијама после спонтаног абортуса треба да буде најкасније месец дана.

Међутим, то се увек не дешава. Често, телу треба дуже време да се опорави. Смањење концентрације хормона прогестерона, настало током трудноће, такође се не може појавити истовремено. Због тога се многе жене жале на недостатак менструације, чак и 2-3 месеца након абортуса. У таквим случајевима лекари прописују истраживање које помаже у избјегавању евентуалних компликација.

Одвојено је потребно рећи о повећањутелесну температуру, која се може пратити након побачаја без чишћења. Типично, ова ситуација указује на то да је материца била део ембриона или феталног јајета. Они изазивају инфламаторну реакцију тела, чији је први симптом пораст телесне температуре.

Када затрудните после спола без чишћења?

спонтани побачај без чишћења

Ово питање је од интереса за многе жене које су се суочиле са спонтаним абортусом.

Када одговорите на то, доктори саветују да се придржавајуследећи пут интервал - 6-7 месеци. Толико је да је женско тело обновљено. У овом случају, потребно је узети у обзир индивидуалне карактеристике и чињеницу да је период опоравка био у току. На крају крајева, понекад, из одређених разлога, доктори забрањују планирање трудноће 3 године! Према томе, немогуће је недвосмислено назвати вријеме након које је могуће покушати да затрудни. У сваком случају, потребно је прегледати гинеколог и ултразвучни преглед.