како изгледају рани побачаји

Такво кршење трудноће, као побачај,је процес смрти и протјеривања фетуса из утерине шупљине. Појављује се не одједном и може трајати од неколико сати до неколико дана. Да би се разумело како изгледа побачај у раној трудноћи, неопходно је детаљније размотрити овај процес.</ П>

Како се спонтаност јавља на почетку трудноће?

Типично, развој побачаја укључује следеће типове:

  • Опасност од побачаја;
  • неповратан (неизбежан) спонтаност;
  • некомплетан побачај;
  • комплетан побачај.

Под претњом схватите почетак одвајања плаценте ипојављивање првих симптома: бол у доњем делу стомака, мала видљивост из вагине. У овом случају, грлић материце је затворен, тако да се развој спаса може зауставити предузимањем неопходних мера.

Са неповратним побачајом, одред се јавља готово у потпуности, због чега долази до смрти фетуса.

Уколико је непотпун, постељица се у потпуности појави, - фетус умре и запажа се почетак његовог избацивања из утерине шупљине.

Потпуно побачај карактерише коначно ослобађање фетуса и његових мембрана из материце и гениталног тракта жене.

Како изгледа плодно јаје у спору?

Овде све зависи, пре свега, на тачном термину престанка трудноће.

Ако говоримо о томе како изгледа као побачај у веома раном периоду трудноће (1-2 недеље), онда су, по правилу, то уобичајени крвави пражњење, коју жена често греши за менструацију.

У периоду од 3-5 недеља, спонтани наступ изгледа као крвни угрушак, са расподелом које жена забрињава за бол у доњем делу стомака.

Ако спонтани наступи на 7-9 недеља, онда између крвавог пражњења жена може видети дијелове феталног ткива.

Како одредити побачај на почетку трудноће?

како изгледа плодно јаје у спору

Идентификујте сличну повреду у раној фазисаме девојке су веома тешке. Стога, ако сумњате у то или на појаву мјесец дана раније од датума доспијећа, обратите се свом лекару. Једини тачан метод дијагнозе у овом случају је ултразвук. Уз његову помоћ, доктори са 100% тачности ће утврдити да ли је ово био спонтаност и није остао дио ембриона у материци, што помаже да се искључи развој инфекције.

Стога, знајући како изгледају рани побачаји, жена ће моћи сумњати у саму повреду и потражити медицинску помоћ што је пре могуће.