побачај на рани датум потребан ми је чишћење

Често су жене које су претрпеле побачајрано, питају докторе о томе да ли је чишћење потребно. Покушајмо одговорити на ово питање и детаљно рећи у којем случају након спонтане скраћивања абортуса.</ П> Шта је "чишћење" након спала?

У медицинској терминологији ове врстеПоступак се назива стругањем или куретажом. То подразумева комплетно уклањање остатака тела ембриона или феталног јајета, уколико се спонтани појавио у врло кратком периоду од 5-8 недеља.

Да ли треба да очистим после побачаја и увек то радим?

Након што је дијагностикован спонтани абортус, како то указује спазам материце и појавом крварења, доктор прегледа женску столицу.

Да би се испитала материца, врши се и ултразвук. Добијени подаци и помоћ утврдјују да ли је чишћење неопходно током спонтаног удара, што се десило на почетку трудноће.

Ако говоримо, ослањајући се на статистикуподаци, само око 10% случајева, ова процедура је неопходно после побачаја у малом периоду. Међутим, треба напоменути да је прилично често киретажа обавља профилактички, због немогућности ултразвуком или нема времена за њега (са утеруса крварења, на пример).

У европским земљама киретажа се врши само у тим земљамаслучајева где постоје симптоми инфекције утеријалне шупљине, као и када је период трудноће код кога је дошло до побачаја више од 10 седмица, а након тога дође до озбиљног крварења. Ова предност се даје вакуумској аспирацији, која је сама по себи мање трауматична за женско тело.

Може ли побачај без даљег чишћења?

Ово питање је од интереса за многе жене готово одмах након почетка побачаја.

Без обзира на период када је дошло до абортуса, анкета са испитивањем утерине шупљине је неопходна за доношење одлуке о киретази.

У случајевима када је дошло до потпуног одбацивања ембриона или феталног јајета, - чишћење се не врши.

Ако се на ултразвуку не открију никакве очигледне абнормалности,Медицинска консултација може одлучити да посматра жену 2-3 седмице. Након овог времена, други преглед се врши помоћу ултразвучне машине. Прије ове процедуре, жена се обично прописује да узима антиинфламаторне лекове, што помаже у избјегавању компликација и развоја инфекције у случајевима гдје мали дијелови ткива ембриона и даље остану у материци. На крају крајева, понекад су толико мале да их није могуће извући чак и уз помоћ специјалног алата.

Такође, важна улога у одређивању,ако је чишћење после спонтаног удара неопходно, дефинише се ниво хЦГ-а, који се увек спроводи у случају спонтаног абортуса. Управо је ова студија омогућила да се утврди да ли је ембрион остао у матерничкој шупљини, што често проузрокује повећање нивоа хЦГ-а.

чишћење након раног побачаја

Ако концентрација овог хормона у крви расте, онда се именује контрола материце.</ П>

Стога се може рећи да је то чињеницада ли да се уради без чишћења након побачаја у раном узрасту или да то уради нужно, лекари одлучују на основу прегледа жене и података добијених као резултат ултразвука. Такође је неопходно рећи да се врло често киретажа одвија много касније од спонтаног абортуса, када делови фетуса остају у матерничкој шупљини, што једноставно нису приметили лекари током дијагностичких активности.