спонтани абортус у раним фазама симптома

Можда главни симптом развојаспонтани сплав у раном термину је крварење у материци, што понекад може бити безначајно. У већини случајева, такав прекид трудноће започиње слабом, скоро невидљивом крвљу, која се евентуално интензивира.

Како препознати спонтани абортус на раној основи?

Као што је већ речено, крвави пражњење је први знак спонтаног абортуса трудноће у малим условима. У овом случају боја може да варира од светле црвене до смеђе.

Што се тиче обима ових података, може се разликовати. Једино што у свим случајевима спонтаног додељивања спаса траје више од једног дана.

Што се тиче бола, као један одсимптоми спонтаног побачаја, они, понекад, могу бити одсутни. У неким случајевима, бол се може појавити и онда нестати на неко време. Понекад могу бити грчеви у доњем делу стомака.

Опште стање жене током временаСамо се погоршава. Понекад се може десити толико драматично да жена чак и не примети присуство било каквих знакова спонтаног спонтаног спора, који су примећени у раним фазама трудноће. О њему, жена препознаје присуством само ткива у секрету.

У већини случајева, фетус умире много ранијеначин на који тело излази из утерине шупљине. Често често излази у делове. У оним случајевима када још увек постоји потпуна излучивања, изгледа као мала сивкаста заобљена бешика. Ово се дешава у врло кратким терминима трудноће (1-2 недеље).

Коју врсту спонтаног побачаја је уобичајено додијелити?

У зависности од тога како је дошло до спонтаног абортуса, уобичајено је да лекари разликују:

  • непотпун (неизбежни) спонтани абортус - примећено када постоји повећањелумен грлића и руптура мембрана. Прати га болни осјећаји у лумбалној регији или у доњем делу стомака, који се не заустављају дуго;
  • потпуни спонтани абортус се примећује у случају када фетус или ембрион у потпуности напушта утеринску шупљину. У овом случају, заустављени бол и крварење се заустављају;
  • ат абортивни спонтани абортус фетус умире, али не напушта материцу. Ово стање се, по правилу, може наћи само на следећем прегледу труднице и слушању феталних срчаних откуцаја.

Такође је неопходно рећи о таквој разноврсностиспонтани абортус, као анембрион. Са овим кршењем након настале оплодње, ембрион се не формира.

Такође се често поставља таква дијагнозапретећи спонтани побачај. Овај услов карактерише мањи крварење материце или повећана контрактилна активност материце у првих 20 недеља трудноће. Величина материце истовремено одговара периоду трудноће, а вањска зона је затворена. Ово стање се сматра реверзибилним, а уз успешан благовремени третман, трудноћа се касније развија нормално.

Како се спонтани побачај јавља у раној фази и колико дуго траје?

У већини случајева, спонтани абортус трудноће почиње изненада, у поређењу са општим благостањем.

спонтани абортус у раном добу

У почетку, трудница забрањује појаву малих секрета, које се посматра неколико дана у низу. По правилу, они указују на смрт фетуса.</ П>

Бол се јавља чак и када је утерусконтрактивни покрети миометријума покушавају да се реше преминулог фетуса. У то доба, жене могу приметити појаву у секрецима дијелова феталног ткива који се виде у крвним угрушцима.

Што се тиче трајања спонтаног абортуса, то може бити различито, али у просеку је 3-4 дана (од тренутка настанка излучивања до потпуног протеривања фетуса из материце).