колико дана пролази крв након побачаја

Данас суочавају се са претњом да ће доћи до побачајаможе скоро свака трудна жена. Према статистичким подацима, у приближно 7 од 20 трудноћа, процес феталне гестације завршава спонтаним абортусом (побачај се јавља пре 22. недеље трудноће).</ П> Крвава пражњења након побачаја је норма?

Врло много жена које су доживеле спонтаност занимало се колико дана након крвења те крви и зашто се истиче.

Када је фетус у материције одвојен од зидова постељице, постоји повреда интегритета крвних судова са којима је прожета. Као резултат, формира се скоро отворена рана која крвари. Главни задатак лекара у овом случају је спречити да се инфицира.

Ако говоримо о томе колико дана каснијеспонтани абортус је крв, онда је овај параметар индивидуалан. У норми, трајање не би требало да прелази 5-10 дана. У оним случајевима када након спонтане крви прелазе више од 14 дана, неопходно је обратити се гинекологу ради консултација. У таквим ситуацијама постоји велика вероватноћа инфекције унутрашњих репродуктивних органа, што се примећује када део фетуса остаје у материци.

Стога, ако је жена после дугог спонтаног побачајавременом крварити и, уосталом, ово стање напредује (постоји летаргија, поспаност, вртоглавица, главобоља) треба упутити лекару, тк. ови знаци могу указивати на развој унутрашњег крварења.

Шта утиче на трајање пражњења после абортуса?

Како би одговорили на питање које се тичеБрој дана након побачаја треба да иде у крв, неопходно је знати да ли је чишћење извршено или не. Чињеница је да је ова манипулација праћена трауматизованим матерничким ткивима. Као резултат тога, издвајања су обилна, а често имају дуже трајање.

након побачаја, колико дана мора бити крви

</ П>

Поред тога, потребно је узети у обзир и другефактори који директно утичу на то колико дуго крв пролази након побачаја. Дакле, немојте имати секс, само након неколико дана. Неопходно је сачекати 2-3 недеље и боље месец дана. Повећање тона миометрија утеруса само повећава волумен излучивања и њихово трајање.

Дакле, испуштање након побачаја јенорма. Стога, жена не би требало да брине када се појаве. Једина ствар која је неопходна за контролу њиховог трајања, а ако трају више од 2 недеље - тражиће медицинску помоћ.