када долазе месечно након побачаја

Превремено рођење (побачај) - прилично честофеномен у гинекологији и сваке године жене које су се суочиле са таквим проблемом постају све више. Разлог за ово - погоршање еколошке ситуације, као и ретка пријава гинекологу - занемаривање превентивних прегледа.</ П>

Многе жене које су доживеле спонтаност занимају се питању када месечне дозе долазе након таквог абортуса.

Колико је потребно за обнову менструалног циклуса?

У већини случајева, одмах после спалапостоји крварење, узето за прву менструацију. Одвајање крви је резултат одбацивања ендометрија. Поред тога, врло ретко спонтано сплав ради без чишћења, што такође трауматизује матерничку шупљину.

Ако говоримо о томе када је после побачајамесец, онда је све строго индивидуално. У већини случајева, дан престанка трудноће сматра се првим даном наредног циклуса. Према томе, први месечни пражњење се може посматрати већ од 28-35 дана након абортуса. Међутим, у првих 2-3 мјесеца менструације нема таквих уобичајених. Обим крви је често већи. У овом случају ова чињеница у потпуности зависи од тога да ли је било стругања или не. У оним случајевима када је третман након побачаја био обављен без чишћења, мјесечни су мање обиљежени и кратки. Ако је извршено стругање, онда је количина додељене крви већа од уобичајене. То је због чињенице да су у материци биле дијелови фетуса, који су исцртани крвљу.

Много месечно након спонтане победе - да ли је ово норма?

Након што је сазнала колико месеци после побачаја и чишћења, жена је заинтересована за питање,

када након спонтаног сплава месечно

који се карактер сматра нормалним.</ П>

Као по правилу, указују на богате секрецијеЧињеница да је чишћење учињено лоше, неке феталне коверте нису уклоњене и остају у материци. У овој ситуацији, боље је да се пријавите за медицинску помоћ и обавите ултразвук. У супротном, вероватноћа инфекције је велика.

У оним случајевима када је изведен ултразвук потврђенприсуство у матерничкој шупљини остатка ембрионалних ткива, стругање се понавља. Стога се може рећи да начин на који почињу месеци после побачаја зависи не само од индивидуалних карактеристика организма, већ и од тога да ли је киретажа извршена након кршења или не.