чишћење након побачаја

Чишћење материце након побачаја је неопходно у тим случајевимаслучајеви када се као резултат прекида трудноће утерус не оставља делове феталног јајета или феталних мембрана. Са постојећим претњама за здравље жена, као што су крварење и присуство знака инфекције, чишћење након абортуса се изводи одмах. Понекад лекари препоручују чекање неколико дана како би се ткива могла оставити из самог материце.

У неким случајевима жене су прописанелекови који убрзавају чишћење. Али употреба лекова може изазвати развој нежељених ефеката, као што су мучнина или чак повраћање, дијареја и други поремећаји дигестивног система.

Како се чишћење одвија након спала?

Током киретаже уклоните горњи слојмукозна мембрана утеруса. Ово се може десити уз помоћ специјалних алата или вакуумског система. Ова процедура је прилично болна и често се врши анестезијом. Чишћење траје од петнаест до двадесет минута. Након завршетка анестезије, жена осећа бол у доњем делу стомака, као и код менструације. Њихово трајање може бити од неколико сати до неколико дана. У овом случају није потребан посебан третман.

Одмах након процедуре, обиљеспоттинг. После два или три сата, склапају се, али жена може да их посматра до десет дана. Ако после киретаже пражњење брзо престаје, може сигнализирати спаз материце и акумулацију крвних угрушака у њему.

Посљедице чишћења након побачаја

Главне компликације киретаже могу бити:

  • крварење;
  • кластери крвних угрушака у материци;
  • гребање после спала

  • инфламаторни процеси мукозних мембрана у материци;
  • инфекција инфекције;
  • иу најнеотворнијим случајевима - неплодност.

Ако жена има вишу грозницутридесет осам степени Целзијуса, брзо је зауставио крварење или, обратно, дуго се не зауставља, морате контактирати специјалисте који може спречити развој компликација.

Неправилна заступљеност жена о томе какопостоји чишћење након побачаја, што узрокује многа неразумна искуства. О томе да ли је потребно чишћење после побачаја, може се објаснити докторку, након испитивања жене са ултразвуком. И само према резултатима студије могуће је рећи да ли је чишћење након спонтаног удара обавезно.