секс након побачаја

Многе жене које су прешле побачај су праћенечишћење материце, заинтересован сам за питање, када након тога можеш имати секс. На крају крајева, упркос снажном емотивном шоку након инцидента, венчани парови не одустају од наде да поново сазнају дијете.

Када можете имати секс након спала?

Секс након побачаја са чишћењем је прилично деликатна и озбиљна тема. Чишћење материце је у суштини еквивалентно абортусу, па секс након тога треба забранити најмање три недеље.

Чишћење материце је операција уклањања облоге материце и садржаја материце. Након ове процедуре, нова слузница расте из слоја раста ендометријума.

Упркос чињеници да екстерна оштећења материце(шавови и ране) су одсутни, женске гениталије су озбиљно повређене због кршења интегритета њихових крвних судова и заштитних слузокожа. Због тога је ризик од инфекције споља током сексуалног односа прилично велики.

У том смислу, неопходно је заштитити женустрого поштујући правила личне хигијене и ограничавање интимних односа. У идеалном случају, сексуални живот након побачаја може почети тек након доласка друге мензе.

Планирање трудноће после побачаја

Што се тиче планирања следеће трудноће, онда то не би требало бринути.

секс након чишћења материце

Ово се може сматрати не пре шест месеци, ибоље од годину дана након спала. На крају крајева, ако постоји мали одмор између трудноћа, повећава се вероватноћа другог спаса. Поред тога, прерана трудноћа после спонтана побуда може бити узрок развоја абнормалности фетуса.</ П>

У сваком случају, планирање трудноће послеспонтаност захтева претходне консултације са гинекологом како би се спречило понављање тужних посљедица претходне трудноће. Можда ће жена морати да се подвргне одговарајућем третману, тако да се следећа концепција завршава рођењем дуго очекиване бебе.