Колико да ходам са бебом у зиму

Млади родитељи увек опрезно чекају на зиму,јер се плаше како беба реагује на мраз и јак ветар, док разумевање - без шетње не може учинити. Дакле, свеједно, колико ће ходати са дјететом у зиму?</ П>

Прва шетња са новорођенчетом у зими

Ако је беба рођена у хладној сезони, ондато, наравно, не можете извући свеж ваздух, одмах након што сте напустили болницу. Неопходно је чекати најмање две недеље, ау подручјима са врло ниским зимским температурама - месец дана.

Вадите први излаз на ледени ваздухограничити за пола сата, повећавајући дневно време паса, дозвољавајући тијелу новорођенчета да се постепено прилагођава необичним условима. Колико треба ходати са новорођенчетом у зими, педијатар може саветовати, сазнајући специфичне климатске услове живота бебе.

Зими ходати са дететом

Многи родитељи, страхујући од те зимеШетња може довести до хладноће, ограничено на сат на отвореном, или још мање. Ово је потпуно неистинито, јер ако је беба одјевена у време, онда је чак и ледени ваздух добар, а не штетан. Изузеци су јаки вјетрови, снежне олује и висока влажност, што у комбинацији с мразом може бити опасно.

Ако је могуће, дужину боравкана улици у зиму може се смањити на сат, али истовремено излазити два пута дневно. Или можете проћи кроз средину дана, када се температура повећава што је више могуће у року од 2-3 сата. Ово важи и за малчице које спавају у инвалидским колицима за шетњу и оне који се већ активно крећу. Једино што треба научити од најмлађег доба јесте да не удиш отвореним устима, већ да удахнеш кроз нос, увек је релевантно, јер се ваздух који пролази кроз назалне пролазе загрева и очисти.

Зимска одећа

Без обзира колико ходатеса бебом у зиму, постоји једноставан метод који вам омогућава да одредите количину одеће коју дијете треба. Требало би да буде тачно један слој више од одрасле особе, јер деца имају несавршен начин терморегулације.

Шетња са дјететом у зими

</ П>

Омотање не само да не загреје дете, већ и активнотрчање на хладном, али може проузроковати хладноћу. На крају крајева, клинац који је вруће - зноје, а онда сваки нацрт може довести до болести. Изузетак је врло мала деца, која су у шеталишту или сани. На њима слојеви одјеће треба више да се активно крећу.

Одећа не би требало да буде чврста, јер је тослој ваздуха омогућава беби да не замрзава и задржи топлоту. Ципеле би требало изабрати одговарајућу величину, стопу и пола стопала, али не више. Чврсте чизме су гаранција хладних стопала.