Ускрс празник - прича за децу

Сви одрасли, до једног или другог степена,Зашто хришћани славе Ускрс. Али деца, чак и одрасла, немају увек такво знање. Да би попунили јаз у духовном образовању млађе генерације, неопходно је да прича о пасошу од ране године у контексту који је разумљив за дјецу.</ П> Шта се прославља на Ускрсу?

За децу историја је постала јасна и јаснапрославе Ускрса, треба им рећи да је Исус, о коме су вероватно већ чули, био разапет за нас, за наше људске грехе, од завидника. Али, упркос свему, поново је устао, и из тог разлога, дан када прослављамо светао празник и зовемо се у недјељу.

Веома занимљива прича за децуПразник Ускрса, где је на кратко потребно рећи како је, када је сазнао о уздигнутом Исусу, Мари Магдалена потрчала до тадашњег владајућег цара Тиберијеа, дајући му поклон кокошијег јајета да комуницира са веселим вијестима.

Жена је уздахнула: "Исус је уздигао!"На то је цар, смеје, рекао је," Уместо тога, он ће окренути црвено јаје него да се то догоди! ". А онда је јаје је постала јарко црвене боје. У изненађење гувернер је рекао, "Заиста, порасла!", А од тада су две фразе људи поздрављају једни друге на Ускрс, позивајући се на чудо васкрсења.

Традиције хришћана на Ускрс

Поред приче о Ускрсу о васкрсењу Исуса, традиције које практикују верујући хришћани ће бити поучне за дјецу.

Историја Ускрса за децу

Главна је брза, током које 40 дана људи једу скромну храну, искључујући месо, млеко, јаја и рибу. Ово је најдужи и најтежи почетак године.</ П>

Осим рестрикција у исхрани, од верницара се тражиБог опраштања, покајање, изврсите добротворна дјела. И тек после службе на четрдесети дан, када свештеник изговара: "Христ је уздигнут!" Дозвољено је да започне оброк.

После дугог поста, столови на одмору за одмориз свих врста деликатеса, укључујући и ускршње колаче и јаја, који су обично обојени од пилећег јајета који је испаљен у руке цара.