Тобоган за децу са своје руке

У предграђу или само у дворишту ваше кућеАко постоји минималан простор, можете подесити домаћи слајд за дијете. Њена производња неће трајати много времена, а материјални трошкови ће бити мали, у поређењу са набављеним пластичним производима.</ П>

Можете направити различите дрвене слајдове за дјецус властитим рукама, користећи шеме које ће корак по корак помоћи у испуњавању овог задатка. Али за ово би било лепо схватити цртеже и бити пријатељи са математиком.

Покушајмо да направимо једноставан брд за децус властитим рукама из импровизованих материјала, без употребе цртежа. Можете учинити само део који ће беба директно прећи и можете га инсталирати на било којој бази.

Како направити брдо за децу сопственим рукама - мајсторском класом

 1. Ево чудотворног брежуљка како би то било лако, потребно је уобичајено столарија и алат за обраду метала - пилу, млин, чекић и нокте.

  Слајд за дјецу с властитим рукама 1

  Из материјала потребно је припремити пет плоча ширине150 мм и дебљина од најмање 20 мм. Дужина се може узимати произвољно, али узимајући у обзир чињеницу да што дужи клизач, то је више нагнуто. Три плоче ће ићи на клизни део, а два ће служити као рукохват.

  Потребно је још две врсте дрвета - дужине 450 мм за давање структуре тврђаве у количини од 5 комада, а двије за причвршћивање слајда на тло дужине око 700 мм.

 2. За 5 кратких греда напунимо глаткофуганком плоче, а за већу поузданост можете ходати са брусилицом или брусилицом. Плоча не би требала да пада, иначе ће клизач бити опасан за дете.
 3. Клизи за дјецу с властитим рукама 2

 4. Када је основа спремна, можете наставитисидебарс. Важно је да се израчуна угао спуштања слајдова. У овом случају је једнако 55 степени. Све углови треба да буду округле и брисање песак, јер дете ће држати на њих, клизи у брзини.
 5. Клизите за дјецу с властитим рукама 3

 6. Сада, помоћу шрафова дрвета, причврстите бочне делове на подножје - они морају бити причвршћени како на подупираче, тако и на крај самог спуштања.
 7. Клизање за дјецу с властитим рукама 4

 8. Када је брдо скоро готово, треба га отворитибродски лак или било какву импрегнацију за спољашњу столарију. Да би добро клизили, обојен је у 2-3 слоја боје и добро се осуши.
 9. Клизите за дјецу с властитим рукама 5

 10. Сада можете поставити слајд на било којиподножје и причвршћујте све исте вијке за самопрезање. На дну, на подножју, трупци се нагомилају до дубине од пола метра и бетонирани су за тврђаву. После тога, дно слајда може се привитити њима. Приликом изградње дечијих дрвених клизача сопственим рукама није пожељно користити нокте, јер се од покрета излазе и могу узроковати повреде.
 11. Клизи за дјецу с властитим рукама 6

 12. По жељи, брдо може бити опремљено различитим степеницама са рукохватима и учинити га компактнијим.
 13. Клизите за дјецу властитим рукама 7