естетско образовање млађих ученика

Естетско образовање млађих ученикаје саставни део формирања личности. Његов одлучујући фактор је уметност у свим његовим манифестацијама. Својом помоћи, одвија се разноврсан развој детета, укључујући и сферу емоција. Такође, под утицајем уметности, фигуративног размишљања, схватају се љепота и креативне способности.

Карактеристике и главни задаци

Основни задаци уметничког и естетског образовања за ученике нижих разреда су наведени у наставку:

  1. Акумулација утисака од слушања музичких дела или од разматрања ремек-дела сликарства.
  2. Формирање властитог укуса на основу стеченог знања и утисака, способности уживања у уметности.
  3. Формирање и даљи развој креативних способности.

Карактеристика естетског образовања ученикаПримарне наставе, пре свега, представљају важну улогу учитељеве личности. Од њега ће зависити естетски развој детета. Задатак наставника је да изазове интересовање детета у таквим сферама попут музике, певања, кореографије, цртања и других.

Идеје деце често подлежу променама у оквируутицај родитеља, пријатеља, и разним животним ситуацијама. Због тога је важно да наставник био у стању да представи информације тако да формирају јасну идеју одрживог естетске сфере и дете је задовољство откривања свет лепоте. Током овог периода, водећи облик иницијације у уметности бројање цртаних филмова, дечије књижевности, кинематографије. Ови извори су богатство материјала различитим ситуацијама, потребна знања за живот.

Методологија

Морално и естетско образовање младих школских дјеце је увијек индивидуално

карактеристике естетског образовања млађих ученика

и спроводе се током заједничких активностидеца и наставници. Пошто свако дете схватају информације које су примљене на различите начине, а одговор на лепу је често другачији. Међу методама естетског образовања младих ученика разликују се главне две групе - то су вербалне и визуелне. </ П>

Вербална метода подразумева употребу светлеописа и слика. У овом случају, деца не само да разумију значење рада, већ и осећају расположење ликова. Помозите у томе и пружите различите визуелне помагала и илустрације. За формирање адекватног емоционалног одговора, хармонија је важна у свему, па чак иу детаљима гардеробе и унутрашњости собе.