правила понашања у зиму за децу

Увек путује кроз зимске улице како би дјеца далавелика радост. Санкање, клизање, скијање, моделирање снежака и само играње снежних лоптица - то је тако узбудљиво, забавно и корисно за децу. Међутим, постоје неки проблеми везани за зимско забаву. Дакле, сигурност деце у зиму је оно што родитељи треба прво да размишљају. И не ради се само о уобичајеним прехладама. Непоштовање правилима улице зими за децу може резултирати озбиљним повредама.

Сигурносне мере предострожности

Да заштитите дете од било каквих проблематоком зимске шетње, водите рачуна о поштовању одређених правила. Прво, одећа. Требало би бити топло, вишеслојно, бесплатно. Што се тиче ципела, боље је зауставити лагане и удобне чизме или чизме са неклизајућим ђоном. Ако је улица мања од 10 степени испод нуле, специјална крема која се наноси на руке и лице неће нанети штету детету.

Упозорите дијете да је такав безопасанзанимање, попут бацања снежних лоптица, може сакрити опасност. Чињеница је да под снијегом, које дете узима с рукама, могу постојати фрагменти стакла, жице, чипса и обичног смећа. Осим тога, без обзира на то што дете ради на улици, са кровних нагиба вриједи остати даље, јер у свакој секунди може доћи до сидра или грубог снега.

Слајдови и клизалишта

Дјеца средње школе и младих су врло великачесто преферирају ваљање на ролеру. Важно је бити пажљив и дисциплинован овде. Објасните детету да и током забавног активног разонода не треба заборавити правила понашања на леду зими. Пре него што напустите брдо, морате погледати около да бисте били сигурни да не постоји друга дјеца на путу. Поред тога, важно је испитати мјесто спуштања, јер ући у дрво или ограду није само непријатан, већ и болан. Не можете се попети уз брдо на путу која се користи за спуштање. Са друге стране се мора избећи.

Било који рибњак који се користи као клизалиште је опасно место. Боље је то избјећи. Правила за безбедност воде у зиму указују на то да се лед може сматрати јаким ако његова дебљина прелази

правила понашања на леду зими

10 центиметара, али је мало вероватно да је неко проверио дебљину леда на најближем језеру.</ П> Сигурност у кући

Требало би дати питање заштите од пожара у зимском периодупосебна пажња. Ако је централно грејање у вашој кући, онда нема разлога за бригу. Међутим, пећи и остали уређаји за гријање који су коришћени током овог периода су опасни. Објасните детету да не можете сушити ствари на електричним грејачима. Ако у вашој кући постоји штедњак, не дозволите детету да се удави, приближите је блиском.

Водите рачуна о себи и својој деци!