позоришна активност у вртићу

Деција креативност - основа за хармоничан развој детета. Један од најефикаснијих врсте стваралачке активности деце је позоришна активност у вртићу. </ П>

Позоришне представе у близини и драга децо,јер су засноване на утакмици - на основу идентитета деце. Деца у вртићу учествују у позоришним представама са великим ентузијазмом.

Поред тога, позориште промовише пун развој детета, помажући да се реше многи проблеми савремене педагогије. Такође развија интелигенцију, формира уметнички и естетски утисак.

Која је корист од позоришних часова у вртићу?

Захваљујући таквим активностима доћи:

  • ширење знања животне средине;
  • формирање независност и креативну активност;
  • обогаћивање воцабулари;
  • развој меморије, слике, мисли и маште;
  • побољшање координације покрета, глаткоћу и флексибилност;
  • повећање експресије говора и дикције;
  • стицање спољног изражавања осећања хероја вештина кроз изразе лица, покрете и интонације;
  • тимски рад.

Позоришне представе у вртићудоприносе моралног васпитања предшколске деце. Након сваке презентације, на основу одређеног књижевног дела или бајку, која има духовну и моралну димензију.

Кроз емотивне перцепције, дете разуме такве важне концепте као пријатељство, искреност, храброст, издаја, добро и зло, итд

Позоришна прича у вртићу помаже детету превазиђу стидљивост и стидљивост. Постепено, беба ће добити поверење у своје способности, а његов самопоштовање је у сталном порасту.

Типично, први учитељ уводи децу саПозоришне врста. У великој мери олакшати задатак присуства позоришних делова у вртићу. Они могу да обухватају следеће врсте позоришта: Пуппет, фингер, маске, Нестинг Доллс, столове, позоришне или пластелина играчке, итд

За млађе предшколце или Фингер Пуппет Тхеатре - фасцинантан спектакл. Постепено, деца су укључена у позоришним играма. Затим постепено компликованих задатака игре.

Старији предшколци могу већ дадиректно укључени у представама. Први наступ на бини испред аудиторијуму - тежак тест за дете. Важно је да родитељи верују у дете и снажно га подржава и охрабрује. А онда је страх и стидљивост ће постепено бити замењен са поверењем и радошћу из игре.

Позориште за децу - то је забавно и пунопозитивне емоције. И као позоришни активности је нераскидиво повезана са музиком и плесом - то додатно побољшава дјечија искуства и чини игру још атрактивнијим.

У исто време, позоришна активност у вртићу може да донесе много проблема са родитељима.

позоришне представе у вртићу

Врло често млади глумац или глумицатреба да се или да у изнајмљују костиме за игру. Такође је потребно да стално помогне и подржи своју омиљену таленат. Али, упркос свим могућим тешкоћама, резултат ће премашити сва ваша очекивања.</ П>

очи детета ће светлети од среће, а родитељи ће имати осећај радости и поноса за млађе дете.

Позоришне активности у вртићимаОна учи децу да виде лепоту свету који их окружује. Поред тога, дечије позориште побуђује интересовање деце за њихову културу, позоришта и књижевности. И у току позоришне представе, долази до постепеног еманципација детета, која помаже да се развије креативност и способност импровизације.