Спортска такмичења за децу на улици у лето

Топла сезона најбоље одговараспорт, јер се могу држати на отвореном. То вам омогућава да развијете снагу, брзину реакције, спретност и ојачате имунитет. Због тога се у кампу и на одговарајућој локацији у близини куће организују спортска такмичења за децу на улици у лето. Због њихове динамике и фасцинације, они ће бити заинтересовани и за дјецу и за ученике, омогућавајући слободно вријеме са профитом.</ П>

Занимљива спортска такмичења на улици у лето

Да бисте подстакли децу са спортским такмичењима и подстакли њихову физичку активност, можете им понудити следеће игре:

  1. Релеј "Напомене". Нерешите креду на асфалтној линији почетка иУчеснике поделите у два тима са истим бројем људи. Затим ставите две непрозирне папирне врећице на скуп напомена са задацима, претходно штампаних у двоструком копију. Примери задатака могу бити "покренути до дрвета, скок, додирните пртљажник и покренути уназад" или "чучи допригат да води, Рукуј и вратити се истим путем натраг." Сви чланови тима се полако извлаче из својих пакета и постепено обављају задатке. Тим, деца са којима се раније суочила, сматрају се победником. Ово је једно од најпопуларнијих спортских такмичења за школску децу на улици.
  2. "Трка с кромпиром." Означите линију креде почетка и завршетка,такође је пожељно да се извлаче и газери. Као иу осталим дечијим спортским такмичењима на улици, деца су подељена у две екипе. Првом играчу сваке од њих добија се кромпир и једна кашика. Он мора држати гомоље у жлици, кренути до циљне линије и вратити се без опадања кромпира. Ако поврће још увек пада, узима се само кашиком, а не руком. Тим чији учесници ће се брже бавити задатком брже победе.
  3. "Слеп пешак". На одређеном делу улице успоставитипрепреке попут малих дневника или постова. Учесници имају времена да се окрену око себе, након чега су повезали очи. Победник је онај који је брзо прошао све препреке без сусрета са њима. Таква спортска такмичења за младе на улици савршено развијају координацију покрета.