Вањске игре за децу на улици у лето

Родитељи треба да воде рачуна о организацијиПокретне игре за децу у лето на улици. Ово ће омогућити момцима забаву. Постоји много забава које ће дјеца уживати, као и пружити прилику боље упознати једни друге, научити их како дјеловати у тиму, показати своју активност и спретност.</ П> Релаи Гамес

Познато је да је физички развој важан,као и интелектуалне, јер ће дјеца бити корисна на неким спортским такмичењима. Ако број момака дозволи да буду подељени у тимове од 4-5 људи, онда ће одлична опција бити одржавање релеја. Да бисте то урадили, морате одредити почетне и завршне линије, размак између њих би требало да буде око 8 м. Одрасли такође могу учествовати, а такођер би требало да одаберете лидера. Њен задатак ће бити да покаже како је тачно потребно превазићи даљину и да прати поштовање правила од стране свих учесника:

  1. Жетва. На почетку сваког тима треба ставитипразну кутију, кофу или корпу, а на крају сваке поврће или плодове ставите у исту количину за сваки тим. Учесници, пак, треба узети плодове, вратити се и ставити у контејнер за жетву.
  2. Носач воде. Поред стартне линије за сваки тим треба ставити празну канту, на крају - са водом. Учесници треба да се окрену, са малом чашом, да преносе течност из једног контејнера у други.
  3. Цвет. На крају, имате лист папира, а сваку екипу добијете маркер оловку. Деци имају задатак да извлаче цвет. Први учесник црта латицу, враћа се и рукује маркер следећем играчу.
  4. Трка кромпира. Неопходно је стићи до циљне линије и вратити се, држећи жлицу у којој лежи кромпир. Мора се осигурати да она не падне на пут. Онда следећи учесник узме палицу.
Препрека трака

Погодна је ова мобилна игра на улици у летотинејџера и предшколаца. Потребно је унапријед припремити препреку, с обзиром на доба учесника. Момцима можете понудити различите препреке које треба заобићи, проћи испод њих или скочити. Такође, вреди подићи црвене линије по којима деца морају проћи без оптерећења. За бебе, једноставно можете ставити конопац равномјерно и они ће ходати по њој.

Када стварају групу препрека, родитељи треба замислити, али такође морају водити бригу о сигурности учесника. Одрасли би требали осигурати да се дјеца не повреде.

Ако има пуно момака, онда их треба поделити у тимове. Они који превладају препреке брже од других победеће. Да бисте то прецизно одредили, морате одредити судију који ће открити време које сваки тим тражи да заврши трку.

Гаме-цатцх-уп

Већина деце је веома активна и са задовољством ће пристати на то. Такве дечије игре на отвореном на отвореном треба летјети на равној површини, што ће смањити ризик од пада.

  1. Мачка и миш. Ова игра је посебно популарна код предшколаца. Од деце одабрана је мачка, сва остала деца биће мишеви. За сваку од њих, нацртати круг са кредом, то ће бити миша. Мишеви излазе из њихових кућа и шетају око локације. А када домаћин каже "Меов", мачка почиње да лови. Сваки миш мора да се сакрије у свом минк. Ако је мачка имала времена, бар да га дотакне, такав играч се елиминише из игре.
  2. Ланац. Прво одаберите хватач, који, на командудомаћин би требало да почне да ухвати остатак учесника. Играчи не би требало да побегну са сајта. Када хватач додирне одређеног играча, придружи се рукама и већ настављају да их ухвате. Следећи, кога додирују, такође се придружи ланцу.

Све ове игре на отвореном у лето могу се провести за школску децу у летњем кампу.