занимљиве игре за децу на улици у лето

Љети скоро сва деца чине највише од својихвреме проведено на улици. Уједињујући се у геј предузећа, играју различите игре, од којих свака промовише развој одређених вјештина. У овом чланку вам скрећемо пажњу на неколико занимљивих игара на отвореном за децу, које можете играти на отвореном током лета.</ П>

Занимљиве вањске игре у лето за децу и тинејџере

У лето на улици можете организовати многе занимљиве игре за децу и тинејџере, на пример:

  1. Кружни тупови. Сви момци укључени у ову игру подигнуначин да постоје два круга - спољна и унутрашња. На лидеровој звижди, деца почињу ходати у кругу, а они који су напоље крећу се у смјеру казаљке на сату, а они који су унутра - напротив. На сигнал, учесници спољњег круга заустављају и покушавају да сједну, а играчи унутар њих покушавају да их зграбу руком и спрече их да изведу маневар. Дечки и девојке које су опкољене крећу се у унутрашњи круг, а затим се такмичење наставља. Побједници су они који су успјели остати изван остатка свијета.
  2. Грассхопперс. На површини за игру било којим одговарајућим објектомЦрта велики круг, на обиму који су сви момци. Вођа се налази у центру круга и издаје сигнал, након чега се сви играчи почињу скочити у круг и искочити из њега. У овом тренутку, фасилитатор треба да ухвати једног од учесника, који касније постане на његовом месту. Како игра напредује, правила могу постати компликованије, на пример, од дјеце се може тражити да скоче само на једну ногу или ударе руке заједно с скоковима.
  3. занимљиве игре на отвореном у лето

    "Заиусхкинове колибе". Сви играчи приказују зечеве, свака од њихиз импровизованих материјала гради кућу. У међувремену, један од учесника је остао без куће. Треба му да приступи било коме играча и замоли га да се одрекне своје куће. Пошто зеко не намерава дати своју кућу, почиње да трчи у кругу у десно. "Хомелесс", заузврат, иде на лијево. Оба играча, који су стигли до једног од учесника, опколе своју руку, након чега мора да узме слободну кућу. Игра се зауставља на звиждуку. То дете, које у овом тренутку нема дом, постаје водич.