Масовни игре за децу на улици у лето

Када врућа летња сезона дође, једва да је твојадете ће желети да проведе време гледајући ТВ или рачунар. Чак и ако желите, увек му можете понудити занимљиву и корисну алтернативу у облику масовних игара за дјецу која се могу организовати на отвореном љето. Они ће развити агилност детета, физичку снагу и генијалност.</ П> Како може забавно и корисно организовати забаву на улици у лето?

Постоји много врста масовних игара за дјецу на улици. Неки се још увијек сећају наших мајки и очева и њихових родитеља, други су се појавили релативно недавно. Најзанимљивији од њих су:

  1. "Конфузија". Најмање 8-10 деце игра. Вожња или вожња се одлазе или се окрећу, а играчи морају спојити руке, формирајући ланац, сличан кружници. Тада учесници морају да га збуњују, а не пусте руке једни другима: играчи се пење или пролазе кроз ланац, окрећу руке и ноге. Затим деца у хору називају скривене водиче: "Занемарење-збрка, раздваја нас." Лидери морају открити ланац, померити играче, али без рушења руку.
  2. "Врапци и вране". Ово је једна од најважнијих масовних игара на улици. Деца су подељени у два тима, "врабаца" и "овце", који су на удаљености од 2-3 метара једна од друге. Када водиасцхи одраслих даје команду "врапце", одговарајући тим жури да сустигне противника, а када каже, "Гавран", "птице", учесници заменили. Интриге лежи у чињеници да је мајстор рекао ове речи веома споро, слог по слог, тако да су играчи до последњег остати свесни да раде.

    Масовне игре на улици

    Игра се наставља све док чланови екипе за хватање не ухвате све своје конкуренте из екипе за избегавање.
  3. "Центипеде". Ова забава се односи на најједноставније и највишезабавне масовне дечије игре на улици. Састоји се из чињенице да су играчи подељени у неколико тимова који се такмиче у томе ко ће боље пратити упутства лидера. Истовремено, чланови тима нужно се постављају у колону и узимају се одозго уз рамена или каиш, формирајући импровизован "стогодишњак". Њихов задатак је извршавање команди као што су "трчање унаоколо у круговима", "помјерање уназад", "кретање с скоковима", "подизање лијеве или лијеве шапе", "хватање репа" итд., Без кидања интегритета "инсеката".