пролећне игре за децу

Са почетком пролећа, не самоунутрашње расположење сваке особе, али и природа његових активности. Конкретно, у ово доба године се врши прилагођавање дечијих игара, јер омиљене забаве зима постају неприступачније.</ П>

Поред тога, време у пролеће је и даље нестабилно, идеца морају проводити пуно времена код куће. Упркос томе, дечацима неће бити досадно, јер има много занимљивих пролећних игара за дјецу које се могу држати и на улици и унутра.

Игре за пролећну тему за децу

У кишном пролећном дану, дете са огромнимзадовољство ће створити разноврсне занате, које ће се завршити у ово доба године. На картонску плочу нацртајте пртљажник великог дрвета и дозволите вашем дјетету да га украси листовима обојеног папира или пластина. Старијој деци ће сигурно волети производњу цвијећа и других заната на тему пролећа израђеног од валовитог или сомотног папира.

Такође, на почетку пролећа је врло корисно организиратидечија соба "мини башта." Ставите мали лонац на прозорски појас и поставите неколико семена шаргарепе, копра или першуна у њега. Пустите бебу да посматра како се појављују прве пуцње и независно воде биљке.

Пролећне народне игре за децу на улици

За групу деце истог узраста, погодне су следеће фолклорне игре:

"Примросе". У средини ходника или терена ставити ваза или посуду. Сва деца седе око контејнера, ставе руке иза леђа и почну пјевати:

Боја боја, примросе,

Букет иде.

Лиудоцхка носи незабораван,

Филимончик је звоно,

Игорек - цорнфловер,

Натасха - камилица,

Мацарцзик је маслачак.

Немојте рећи "да" или "не",

И доведите цвијеће у букет!

Један од играча који заступа баштованку шета око песме и ставља једно друго цвеће у руке неке друге деце.

У неком тренутку он командује: "Један, два, трчи! Изабери букет! ". Сви учесници који су добили цвет, бацали су се на брод и покушали да га однесе тамо што је пре могуће. Ко први ставља цвет у вазу, сакупља букет и постаје "баштован".

"Брод". Свако дете узима брод од кора или папира и пушта га у воду, пратећи своје радње веселом песмом:

Вјетар,

Повуци једра!

Чартер пловила -

пролећне игре за децу на улици

До велике воде!

Онај чији је брод пловио испред осталих победио је.

"Фрогги". Сви момци стоје уз обалу дуж круга који симболизирају мочвару. Домаћин чита стих:

Скочили су путем,

Жабе, протежећи своје ноге,

Ква-ква-ква-ква-ква-ква,

Скакали су и истегнули ноге.

Током читања, деца скупљају један по један у кругу. Када је песма завршена, потребно је скочити у мочвару брже од других.