игре за децу 7 година

Током игре се упознају деца различите старостиса новим предметима, учите читање, бројање, писање, стране језике и још много тога. Игре у игри улога омогућавају деци да постану одрасли неко време, да се представе у одређеној улози, да размене места са родитељима или пријатељима.</ П>

Упркос чињеници да седмогодишњи момци идевојчице, по правилу, већ почињу да похађају школу, и даље остаје мала дјеца. Исцрпљујући часови и часови су веома заморни за децу овог доба, тако да морају да презентују различита знања у игривој форми. Поред тога, развијање и забавне игре за дјецу од 7 година омогућит ће љубитељима и брижним родитељима првог разреда који ће му помоћи у развоју школског програма.

У овом чланку ћемо вам рећи како исправнода се укључи у дијете основног школског узраста и дају примјере корисних и забавних игара за дјецу од 7 година које ће помоћи дјеци са интересовањем да проводе вријеме и успешно студирају у школи.

Игре на десној страни за дјецу од 7 година

Један од најбољих начина да проведете своје вријемеса дјецом од 7 година код куће - је играти игре на плочи. Практично сви момци и девојке воле такве забаву, поготово ако је компанија у игри њихова омиљена мама и тата. Следеће игре на табели ће допринети потпуном и свеобухватном развоју вашег дјетета:

  1. Једна од најпопуларнијих игара за децу овог доба је данас "Луди лабиринт". Прво су момци лежали другачије по ширини идужине коридора од картонских квадрата, а затим заузврат мењају своју локацију по сопственом нахођењу. Циљ игре је пронаћи благо. Таква забава развија просторне слике, машту и здраву интелигенцију.
  2. Смешно игра "Гарзон" савршено развија меморију.
  3. Италијанска картица Уно игра је дуго способан да одводи првостепене и њихове родитеље. Таква породична забава промовише развој реакције, пажње и интелигенције.
  4. На крају, за децу од 7 година, на столу игре-загонетке, на пример, "Вукови и овца". У овој игри, мораћете да изградите игралиште на такав начин да су све овце у вашем стадо биле нетакнуте, а ривали су љубоморни.

Покретне игре за дјецу од 7 година

За децу од 7 година, и за дечаке и за дјецуЗа девојке, игре су такође потребне за одржавање њихове физичке активности. Покушајте да групи првог разреда понудите следеће игре на отвореном:

  1. "Лов на мачку." Сви учесници су подељени у парове. Уз помоћ весело бројање, презентер бира један пар, у коме ће бити представљени мачка и миш. Сва друга деца, такође у паровима, стоје усредсређене једна на другу, формирајући два круга - унутрашња и спољашња. Дечаци и девојчице треба да буду на довољној удаљености да би трчали између сваког пара. Када домаћин најављује почетак игре, мачка трчи за мишем и покушава да је ухвати. Задатак миша је да се сакрије у рупу, односно да стоји у унутрашњем кругу испред било ког пара.

    мобилне игре за дјецу од 7 година

    Ако је миш урадио, учесник пара који јеје у спољном кругу, почиње да игра улогу миша и бежи од мачке. Ако мачка ухвати миш, он напушта игру, а презентер додељује другом играчу своју улогу.
  2. "Лопте-метле." Слично томе, можете забавити двоје деце илиисту целу компанију, подељујући је на два тима. За ову забаву требају вам 2 балона и 2 метле. Лопатице морају бити постављене на метле и носити их дуж одређене руте, без пада или пуцања. При томе држите и додирните кугле са руком је забрањено. Ако учествује више од два играча, игра између тимова се одвија по принципу релејне трке.