Игре за децу предшколског узраста

За децу, играње је читав свет, иу њему, усуштина и живот бебе. Одрасли од висине њиховог узраста, често је тешко разумјети и проценити потребу деце за игрицама. За бебу се хармонично развијало, његова забава треба да буде разнолика и не досадна. </ П>

Врсте игара за предшколце

Од 18. века психолози су то установилиигре су подељене у следеће типове - мобилне (моторне), визуелне, тактилне и слушне. Од тада се ништа није променило, осим што су се игре модерне предшколске деце трансформисале и држале корак са временом, али развијају сва исте чула.

Игре за предшколску децу имају своју класификацију:

  1. Креативне игре - заузима главно место у свим дециучили су децу да размишљају креативно, бити паметни и да виде лепоту у околним објектима. Заузврат, они су подељени у позоришно-умјетнички, редитељски, конструктивно-конструкциону и предметну улогу (најпопуларнији од свих). Ово су све добро познате игре у продавници, доктори, позоришне мини-продукције са прстима или обичним луткама.
  2. Игре с правилима веома су важни за развој интелектуалацаспособности и пажње детета. Они су подијељени на мобилне и дидактичке. Оба треба равноправно бити присутна у животу детета, а најбоља опција је обилазак вртића. Домино, лото, играју у асоцијацији, развијају размишљање детета, а то му је веома корисно у школи.

Такве игре могу се покренути као одрасли,и дете. Посебно место заузимају народне игре, које у детету интересују своје етно и историју у приступачном облику. Посебно пуно игара са правилима у спортском правцу. Различите релејне трке, тимске игре са лоптом, скривање и потрагу су пријатне за сву дјецу.

Предлажемо вам да пробате неке занимљиве игре за децу.

Игра "Драгон"

Деца стоје у реду, држећи претходни струком- то ће бити дугачак змај који има главу и реп. Задатак главе је да ухвати реп, и то можете учинити под веселом музиком. Пошто је игра сасвим активна, падови су могући и стога га треба изводити на меканом покривачу или трави. Сва деца се претварају да су у улози главе и репа змаја.

"Мама и дете"

За игру ће вам требати бројке или сликеживотиње. Одрасла особа говори деци о томе како су мачкица, штенац, жучица, прасад и остали не послушали своје мајке и били су изгубљени. Да би пронашли своју децу, мама је пожурила да јуре. У овом случају одрасле животиње објављују за њих карактеристичне звуке, које дете треба знати: мачка - меов, пас - вау, итд. Задатак деце је запамтити који су гласови карактеристични за ове животиње и састављају их у паровима, позивајући истовремено и краву са телетом,

Карактеристике игре предшколске деце

мачка са мачетом.</ П>

Одрасли би требало да усмеравају игру игара детета, јер у супротном забава буде лоша и примитивна, што ће негативно утицати на развој размишљања и маште детета.

Карактеристике игре предшколске деце суразне такве забаве. Ментор за одрасле може учествовати у процесу игре са најмањим, али старије дете постаје, то је већа независност коју мора показати. Одговарајуће окружење и материјал за развој је веома важан - обезбеђивање њихове доступности је задатак одраслих.