музичке игре у вртићу

Музика је верни сапутник човека. За сваку животну ситуацију постоји мелодија која ће подићи духове, помоћи ће вам да превазиђете тугу и апатију. Ниједан празник не може без музике, а насумично чули песме из детињства дају осећај бескрајне радости и спокојне среће.</ П>

Научници тврде да је чак и код маминечарапе, деца већ могу да виде и разумеју музику. Стога, труднице треба пажљиво одабрати репертоар, што ће мрвице изазвати искључиво позитивне емоције.

Музика у вртићу

Укључивање предшколаца у свет музике један је одглавни задаци едукатора. За стварање пријатељске атмосфере међу дјецом и добрим расположењем у ДОВ-у, нема занимања без музичке пратње или игре. Јутарња гимнастика, физичко васпитање, водене процедуре у базену, матинеји и тематски празници допуњују се пријатним мелодијама и песмама.

Развијање музичких игара за дјецу

Од великог значаја за развој дјецебаште имају музичке игре: мобилне и плесне, развијање, дидактичко, фолк - у сваком случају, имају непроцењив допринос стварању пуне личности сваког детета.

Развијају се покретне музичке игре за децуосећај ритма и координација покрета, научити да обављају једноставна плесна кретања, побољшавају расположење, повећавају контакт. На пример, воли више од једне генерације игара за децу "Мора се брине једном ..." - врло једноставно у перформансама, али даје деципуно позитивних емоција. За извођење играних акција наставник припрема веселу и ритмичну мелодију. Док се музика свира, деца плесу, а домаћин изговара фразу "Једном се брине забринуто, море је забринуто две, море је забрињавајуће три. Фигура мора је замрзнута! "После тога, музика зауставља, а деца морају да се замрзну. Губитник је дете које се преселило после тима.

плесне музичке игре за децу

</ П>

Музичке едукативне игре за децудоприносе интегрисаном развоју дјеце: уче се да разликују музичке инструменте, белешке, природу и расположење мелодије и развијају логично размишљање и генијалност. Живописан пример игре таквог плана је музичко-дидактичка игра «Магиц цвијеће». У почетку учитељ даје сваком учесникупо три цвећа. На једном цвету је приказано добро и мирно лице, на другом - тужно, на трећем - весело и неумољиво. Затим се музика укључи, а деца би требало да изаберу цвет са таквим имиџом који одговара природи мелодије.