режирање игара у вртићу

Игра припада централно место у животу Пресцхоолер. Плаиинг, дете види свет. </ П>

Симулирајући живот одраслих у игри, мали постепеносавладавање улога играња. Деца су у вртићу спремна да проводе часове на редитељским играма. Током ове игре, беба је активирана машта, развија говорне и умјетничке способности.

Суштина директорских игара је тодијете самостално излази са садржајем игре, својим учесницима и дјелује као глумац и редитељ. У срцу игре је лично искуство детета, извучено из свакодневног живота - кување, чишћење, одлазак код доктора, итд.

Карактеристике игара редитеља у вртићу

Игре деце различите старости имају своје карактеристике.

Режисерова представа у млађој групи има врло једноставну заверу. Све акције се обављају на једном карактеру, који се храни, окупа, обучи, изводи за шетњу итд.

Како сте стекли вештине, игре постају сложеније. А редитељска представа у средњој групи је већ веома различита. Хероји постају све већи. А у срцу приче је позната бајка беба или цртани филм који се видио пре неки дан. Појавити судске пресуде - злу вук, кукавички зеч итд.

Осим играња улога, дете почиње да усавршава улогу улоге. Ие. У игри, друга деца могу већ учествовати.

режисерова игра у вишој групи

Директорска игра деце у старијој групистиче велику динамику. Деца су вероватније да користе заменљиве предмете. Дакле, једна играчка може бити задовољена различитим квалитетима и изводити потпуно различите улоге.

Немојте изгубити релевантност и усмеравати игре у припремну групу. Играње, деца са задовољством настављају да унапређују своје вештине и доживљавају срећу од креативности.

Директорске игре у предшколској образовној установи помажу у развоју читавог дјетета и доприносе пуном развоју личности.