спортске игре у вртићу

За хармоничан развој дјетета веома је важно поставити темеље за физичко васпитање из младости.</ П>

Деца су природно обогатила повећаним моторимаактивност и радозналост. Због тога није тешко поставити праве вештине, почев од малих година. Предшколци воле да учествују у игрицама на отвореном.

Спортске игре у вртићу нису само пријатно, забавно и активно вријеме, већ и велика корист за физички и ментални развој детета.

Коришћење спортских игара у вртићу

  1. Физички развој. Спортске активности ојачавају нервне, респираторне и кардиоваскуларне системе тела. Осим тога, развијају се такве квалитете као што су снага, издржљивост, покретљивост и брзина кретања.
  2. Ментални развој. Потреба за ограниченим временом за обављање одређених игара, доприноси развоју интелигенције и активирању мишљења. И формирају се вештине добре оријентације у простору.
  3. Комуникативне способности. Спортска забава у вртићу се веома поучававажна вештина - уметност интеракције са тимом. Деца постепено схватају да је неопходно рачунати са ставовима других и бити у стању да ријеши конфликтне ситуације.
  4. Моралне и снажне карактеристике. Самодисциплина, воља, самоконтрола, искреност - једна од ријетких наведених квалитета које негују спорт у предшколским образовним институцијама (ДОВ).
Коју врсту игара одводе децу?

Избор игара подлеже старостипсихофизиолошке особине беба. Покретне спортске игре за децу захтевају неку припрему. Према томе, требало би да почнете од једноставних игара до сложенијих.

За најмање игре су бржеЗабава него спорт. И они се заснивају на елементима технологије спортских игара. Дакле, за децу од 3 године, различити "ухвати" са елементима скокова, пузања и приступачне парцеле су одлични.

Деци од 4-6 година већ могу понудити мобилне игре са сложенијим задацима за брзину, равнотежу и спретност.

Много забаве за децу су тимске спортске игре. На крају крајева, дозвољавају деци да доживљавају јака емоционална искуства, узрокују радост резултата.

спортске игре у дхову

Из тог разлога, међу свим спортским играма задеца, релејна трка је тако популарна. Ова мобилна такмичења пружају пуно веселих минута стварног спортског узбуђења. Релаи може бити у облику трчања за заставом, са паком, лоптом или другом спортском опремом.

Важно је да током спортске игресвако дете може изразити себе и своје способности. Спортске игре за децу помажу у обликовању поштовања детета према физичкој култури и спорту. И то је гаранција одличног здравља у будућности.