плесне игре за децу

Лекције музике су саставни деосвеобухватан развој детета. На крају крајева, током таквих часова, предаје се естетска перцепција. Такође, музичке игре-плес за децу омогућавају вам да се опустите, напуните енергију. Они се могу држати у дечјим установама, код куће, а такође се користе за забаву на одмору или рођендану. Постоји много варијанти плесних игара за дјецу у којима могу учествовати мајке, тате и други одрасли.</ П> Мајмуни

Ова игра ће бити занимљива за дјецу од 6-7 година старостиможе се провести и са тинејџерима. Суштина је у томе што сви учесници треба да постану у кругу, а један је именован за презентера и укључује смешну песму. Неопходно је покушати поновити сва кретања презентатора, који након неког времена бира замјену, а он сам постаје у општем кругу.

Сљедеће тачке се подучавају:

  • синхронизовати кретање са другим учесницима;
  • осјећати дио тима, приказујући мајмуна;
  • Да будемо свесни своје индивидуалности, размишљајући о покретима, водећи.
Сунце и цвијеће

Ово је дивна лекцију за најмлађе. Уз помоћ бројача, биће изабран онај који ће представљати Сунчано. Све остало ће бити Фловер. Момци седе и затварају очи, а домаћин укључује музику. Сунце се "буди" и почиње да "пробуди" цвеће, додирујући их. Свако ко је осјетио додир, устаје и плесује, раскидајући као цвет. Ова музичка и плесна игра за децу предаје пријатељство, комуникацију међу собом.

Башта

Можете се играти са децом од 5 година. Одрасла особа нуди свима да представљају неке повезане са баштинским карактером, на пример, дрво, цвет, грмље, пчела, мува.

плесна игра за децу

Затим до музике, заузврат, сви показују уз помоћ плеса њиховог карактера, а онда деца морају плесати целокупни састав.</ П>

Оваква плесна игра за дјецу има сљедеће корисне особине:

  • вас учи како да фантазирате, размишљајте о сопственим покретима;
  • развија умјетност;
  • током групног плеса, деца уче како да интеракцију.

Дјечије игре за плес - одличан начин да интересантно и профитно проведете породично време.