Ускрс игре за дјецу

Ускршњи је светао хришћански празник, који јевећина породица проводи у природи или у земљи, у својој башти у друштву пријатеља. Обично су деца сретна да се придруже одраслима. Да бисте на неки начин забавили децу, можете припремити веселе и поучне игре и такмичења за Ускрс, што ће вам омогућити да се узнемирите и држите их на видику.

Ускрс игре за Ускрс

Игра "Пронађи зеца". Таква забава може бити организована као и даљеприроде и у свом дому. Потребно је припремити обојена јаја, чоколаде, мале чоколадне шипке, чоколадне зечеве и сакрити их у просторији или викендици. Након што окупите сву децу, замолите их да претражују врт и пронађу посластицу.

Конкурс "Турн, Егг!". Свако дете добија јаје. У команди "Турн, Егг!" Деца почињу ротирати симбол Ускрса истовремено. Победник такмичења је учесник, чије јаје ће се најдуже вртети. Добитник је слатког поклона.

Игра "Блов тхе Егг". Ово је једна од најважнијих дечијих игара на Ускрсу. Сирово јаје мора бити пробушено иглом и ослободјено од садржаја. Раздвајајући учеснике игре у две екипе, свака се налази на столу супротно једни другима. Припремљено јаје треба ставити у сред табеле. Истовремено, учесници игре почињу да ударају на јаја, покушавајући да га пробију на супротан крај стола. Тим који успева да пробије тестицу са стола победи.

Народне игре за Ускрс

Када се припремате за одмор, можете користитиРуске народне игре за Ускрс. Најомиљенија забава сељачке деце у селима била је забава са сликаним јајима. На пример, популарност не само деце, већ и одраслих уживала је јахање јаја. Коришћена је нагнута дрвена тацна или слајд. Од доле, учесници забаве морали су да уреде своја јаја у полукругу или случајном редоследу. Свако дијете је имало само једно "језгро", које се, пак, испустило у лежиште како би се смањило противниково јаје с мјеста. Ако је то било успјешно, бацач је узео трофеј и наставио утакмицу. У случају неуспеха играча, други играч је замењен. Побједник је био дијете које је добило више јаја.

Поред тога, руске породице су играле, исада се играју с претученим јајима. Сваки учесник изабрао је јаје. Причвршћавајући га на такав начин да су ожиљкивани крајеви јајета продирали, дјеца су их тукли једни за друге. Ако је јаје тукло, његов тупи крај је замењен. У случају премлаћивања шкољке, победник је преузео трофеј за једење.

Хришћанске игре за Ускрс за децу

Ако се ваша породица придржаваХришћанске традиције, држите квиз на тему Ускрса. Фасилитатор поставља питања, а деца одговарају на њих. За сваки одговор, тачке се рачунају. Победник је играч који је одговорио на више питања. Добитник је незаборавне награде.

Примери питања:

  1. Шта је Васкршњи поздрав? (Христ је уздигнут!)
  2. Назовите дан недеље на који је Исус Христ васкрснут. (васкрсење)
  3. На који дан је Христ уживао после његове смрти? (на трећем)
  4. Како се зове први свједок васкрсења Исуса Христа? (Мари Магдалене)
  5. Шта се десило са каменом која је покривала гроб Христа? (потиснута је у страну)
  6. Објасните порекло израза "Фома Тхе Унбелиевер". (Томас се зове Христов ученик, који, гледајући Њега, није веровао у васкрснуће, док није ставио руке у своје руке)
  7. Руске народне игре за Ускрс

  8. Када је Исус остао на земљи након његовог васкрсења? (четрдесет дана)
  9. Зашто је Исус Христ умро и поново устао? (за ослобађање људи од греха и вечну осуду Бога)

Поред тога, за децу можете се забавитирелејна трка. Учесници треба да победе у две групе и дају сваку једну кашику жлица, која је постављена јајима. По команди вође, играч из сваке групе мора трчати кашиком у зубима до одредјеног места, вратити се и пренети кашику на следећег играча, без испадања јајета. Тим који ће се носити са првим задатком победа. Ако падне јаје, играч зауставља релеј у трајању од 30 секунди.