зимска забава за децу

Многа деца воле зиму и чекају на годину дана. Ово је због великог броја празника и могућности да се игра с снегом. Али често одрасли не знају шта можете да забавите своје дијете на улици у зими, а хода се брзо завршава. Али игре на отвореном у зимском периоду су неопходне за јачање дечијег тела.

Постоји много игара на отвореном у Русији које се одржавају у зимском периоду на улици. О неким од њих ћемо разговарати у нашем чланку.

Сновбалл Гамес

Најчешћа зимска забава за децу. Постоји неколико опција, како можете играти то:

  • бацати снежне капе једне на друге;
  • баци на мету.

Више одрасле дјеце са задовољством ће саградити више склоништа или чак читаве тврђаве од снијега.

Зимска забава за децу1

Зимска забава за децу2

Клизање

Можете се возити на санкама, скијама, полиетиленаУљарица са снежним или леденим брдима. Пре тога, потребно је укључити дјецу у изградњу и побољшање слајдова (попунити водом, сакупљати камење и смеће, направити ограду или одскочне деске). Док је дете мало, боље је да одрасли возе с њим. Ако на брду има пуно деце, онда можете возити пар, воз или трку.

Зимска забава за децу3

Зимска забава за децу4

Патхфиндерс

Деца сваке године биће веома заинтересована да се упознају са траговима животиња и птица, а затим већ науче да их нађу на снијегу.

Игра "Трацк ин тхе Траил" много тога. Да бисте то урадили, морате покренути или само ходати један за другим, не остављајући своје трагове, односно покушавајући да уђу у већ постављени.

Зимска забава за децу5

Зимска забава за децу6

Изливање снега

Као и од влажног песка, од снега је могуће слепитискоро било шта. Наравно, најпопуларнија фигура је снежака, али ако желите, можете слепим људима, животињама или бајкама. Са децом 2-3 године почињу да скулптају једноставне пасочке са кашичицом и посебним облицима, научите да кружите снежне кугле. Такође, дјеца често плијене дворце, тврђаве, ограде или куће, које се касније могу користити за играње улога или покретне игре.

Зимска забава за децу7

Зимска забава за децу8

Цртање у снегу

Једна од најсигурнијих зимских активности за дјецу је цртање на снегу. Постоји неколико могућности за његово спровођење:

  • цртање снега са штапом;
  • Боје за цртање на снијегу с четком;
  • цртање с обараним снијегом (унапред можете користити лименке са бојом или водом);
  • цртање сопственим стазама (рукама и стопалима);
  • цртање тела или игре "снежних анђела", јер за то морате пасти на снег на леђима и нацртати црту помоћу покрета руку и стопала, али то је могуће под условом да су комбинезони бебу водоотпорни;
  • Цртеж снег на дрвећу, ограде или зидове кућа.

Приликом таквог запошљавања, потребно је посматрати да дете, које је узело велики интерес за цртање, није прекомерно охладило.

Зимска забава за децу9

Зимска забава за децу10

Погоди ко

Излази на шетњу са бебом, посебно у парку,шума или терена, где многи грмље и дрвеће, науче га да пронађу слике у формираним снежним шипкама. Са старијом децом, можете узети мале дугмад или шљунак и употпунити снежне фигуре са очима и носом.

Зимска забава за децу11

Зимска забава за децу12

Пушење мехурића

Многа деца воле мехурице сапуна и честозапочните љети. И колико ће бити радост, када ће се споро дуваћи у зими замрзнути, претворити у кристалну лопту. Ово се добија само када спољна температура није нижа од -8 ° Ц.

Зимска забава за децу13

Зимска забава за децу14

Играње улога

За децу од 7 година, можете организоватиправе потраге, испуњавање задатака, пролазак курсева препрека, различита такмичења. Независно, могу да играју "козацких пљачкаша", "слепа човека" и других игара на отвореном, правила која су већ дуго позната.

Зимска забава за децу15

Зимска забава за децу16

У било којој доби дјеци ће бити интересантније играти,ако одрасли учествују у њиховим играма. Стога, не одбијајте да учествујете у зимским забавама деце, то је корисно за ваше здравље и расположење.