Како постати хипи

Када се на улицама састанете са представнициманеформални покрет, одмах постаје јасно зашто се зову "деца цвећа". Њихова одећа је светла и шарена, њихова коса је дуга, слободна. У свом изгледу и начину живота, хипији наглашавају колико им је важна веза са природом, љубављу и слободом.

Субкултура хипија има богату историју. Порекло у Америци шездесетих година прошлог века проширио се широм свијета, остварујући значајан утицај на различите сфере друштва. Покрет младих хипи састојао се углавном од тинејџера и младих млађих од 25 година. Углавном су хипији постали деца из богатих породица које су имале прилику да много путују, ангажују у креативности и све што их интересује, умјесто да решавају свакодневне свакодневне проблеме. Ови људи су одбацили све вредности средње класе, јер је филозофија хипија била жеља за слободом и љубавом, као највишим благословом нашег света.

Од хипи демонстрација је почела антиратна иантинуклеарни покрет. Представници ове субкултуре што заговара права животиња, за права жена, деце и људског бића уопште. Хипици доживели различите "занимљивости", и то отворило свет за вегетаријанство, кухиње, духовних учења различитих народа света. хипи ере утицао на свеприсутност контрацептивних средстава и моду (фармерке, мајице, шорцеви, мини сукње, етничка одећа), а био је подстицај за настанак покрета против глобализације.

Како изгледају хипији?

Ова субкултура, значајно утичеСавремена реалност и изазвана многим гранама, није нестао до данас. Они који желе да се придруже овом омладинском покрету, поред тога што су романтични и креативни личности, такође треба да знају за вањске атрибуте представника хипи културе:

    Како обући хипије

  1. Како обући хипије? Џинс су њихова омиљена одећа. Обично су панталоне или јакна. Хоодиес од неодређене боје су такође препознати и кориштени. Одећа се појављује као "распадање" са јаким плакатима и потезима. На врату, хипији могу носити малу кожну торбу. Одећа је често украшена везом, украсом, перле.
  2. Хипи фризура. Немогућ је задатак да се са хипијем сусретнуКратка длака. Дуга коса, чешљана за раздвајање и прекривена танким завојем, најчешћа је фризура. Мушкарци често расте брадом. Ближе је природи и даје мало сличности Исусу Христу.
  3. Хиппиес "Хорсесхоес". Преферирани кућни накит од перли, коже или дрвета. Боја "баублес" такође носи одређено семантичко оптерећење.
  4. Шта хипи слушају? Хипијска музика је роцк'н'ролл, роцк, фолк, блуес и псицхеделиц.