гопник субкултура

Гопник субкултура - јединствена појава,појавио почетком прошлог века у Совјетском Савезу. Данас, ова субкултура уједињује представнике различитих узраста, који су специјализовани за ситне пљачки, крађа, изнуда и хулиганизма.

Концепт "Гопник" потиче од скраћенице"ГОП" - презир Урбана друштво је настао у Петрограду за собу на анти-социјалним елементима, који су били укључени у крађу и нереда. Након револуције 1917. године у истој згради у организацији урбаног пролетаријата хостел за децу улице и младих радника. Трећа верзија настанка овог концепта је жаргон лопова ", где се пљачка назива" Гоп-стоп ", отуда и име људи који су укључени у крађу и хулиганизма.

Гоповскаиа субкултура цветала поново у70-80с година прошлог века, као знак противљења совјетских информалс - Пункс и металцима. Због свог ограниченог изгледу и ниских менталних способности, Гопник и презиру не прихватамо оне који су другачији од осталих. Њихове жртве могу постати, као и других неформалних покрета и интелектуалаца. Гопник сами део радничке класе у обзир, "пролетаријат", дошао из народа, међутим, често се крије иза ових концепата, они не желе да раде чудне послове.

слика Гопник

Хаљина Гопник не случајно, већ строго"Он-концепти" - спортско одело у свако доба године, патике, бејзбол капом или капу, држи пурсе и бројаница. У више "напредније" Гопник се може видети на врату масовном сребра или злата ланца.

Хаљина као Гопник

</ П>

Типичан Гопник увек се види са боцом пива и пакета семена.

Сленг Гопник је веома разнолика са цртицомворд-паразити, затворски-лопови жаргон "брига" и псовке. Са улице "Кент" може да се чује: "таил" - ступид пеопле "цхотко" - у реду, "јуница" - девојчица, "кентоват" - да комуницирају, "Салваге", "лава" - новац.

Данас, да постане Гопник потреба или дете "виси од" у својим круговима као "пријатеља", или да им се придружи, узимање вредности гоповские и начин живота.