субкултуре пункси

Сви људи су различити у свом погледу на свет, врлоРетко је могуће упознати особу са сличном слику о вашем животу. Под утицајем родитеља, школе, телевизије, интернета, свака особа има своје мишљење о свему што се често разликује од онога што моћни морају наметнути. И ако цела група људи истовремено има исте дефинитивне погледе на живот, онда можемо разговарати о појављивању субкултуре. У овом друштву, њихова правила живота, њихове сопствене вредности, понашање, сленг, изглед. На понашању и изгледу субкултуре се најчешће разликују.

Крајем шездесетих - почетком седамдесетихПоследњих векова у Америци, Енглеској, Аустралији и Канади, једна од неформалних омладинских субкултура - панкера - се појавила. Реч "пунк" је у почетку имало неколико значења: жена "лаког" понашања, затвореника нижег ранга, увредљивог језика. А онда се у САД-у 1975-1976 појавила музичка група која је дефинирала начин живота и њихову креативност, као што је пунк - смеће, прљавштина. Постојао је пунк покрет, чији је главни задатак био уништавање свих врста стереотипа и оквира путем агресије. Главни слоган пункова је "Мрзим". Мрзили су све, од својих рођака до друштва у целини. Назвали су себе "цвијеће у смећу", имали су бијелу црну, чисту прљаву, животну - смртну. Главни принципи пунка били су: "Нема будућности" и "Живи брзо, умри млади".

Како постати пунк?

Ако постоји жеља да постанете пунк, за почетаксазнајте историју пунк покрета, јер ако направите Ирокуоис хаирцут, носите сипане фармерке, али не знате зашто су се појавили ти атрибути пунка, то ће бити само маскарада, ништа више. Панкери не поштују јавне норме, већ показују алтернативни начин живота, укључујући њихов шокантан изглед, дизајниран за шок другим. Њихов изглед указује на жељу да се издвоји од "сиве гомиле". Пунк одијело је мјешавина намјерно разбијеног одјеће из "другог руку", демонтиране војне униформе, црне коже и разних јефтиних огртача.

Хаирстиле пунк - ово је карактеристичноКарактеристика којом се најчешће разликују, а најчешће од фризура је ирокез. То је обријани виски и лакирани вертикални чешаљ, обојен у различитим бојама. Фризуре у стилу панк-а такође су фризуре Мохицанс, смеће, капице. Да бисте креирали панк фризуру, потребно вам је више маште и лудило, а ви ћете бити неодољиви! Шминка панкера попут позоришне - избељане лица, црних усана и сенки, црног лаког ноктију, пиерцинга на многим деловима тела.

Врсте панкера

Пункс, као и субкултура, условно су подељени на ове врсте:

  • "Гламурозан" - чист, не пушити, не пити;
  • "Обично" - носити само пунк одећу, али се у свакодневном животу понашати као обични људи;
  • "Спуштени" - прљави, димљени, импрегнирани, незнани и агресивни асоцијални елементи;
  • "Циберпунк" - пункс, појавио се испод. утицај модерне технологије и фантастичних филмова, који се одликују футуристичким стилом у одјећи и слици;
  • пунк стил фризура

  • "Слободно" - људи којима су добро упућениидеологија и светски поглед на пунке, они носе одећу коју желе, раде оно што желе, живе по сопственим законима, али се не мешају у друге субкултуре. Али, нажалост, врло мало таквих "тачних" пункова.

Шта раде пункови?

Једна од главних активности пункова је музика, пишу пунк музику и играју га, постављају фестивале и концерте, могу да изводе самосталне музичке часописе.

Главна разлика између пункова и других људи јестепорицање и непризнавање било ког ауторитета, дакле, све док постоје овласти који диктирају њихове законе и морал, ту ће и субкултура пунка.