скинуље субкултуре

Врло често на улицама можете упознати младе људе,назива се скинхедс. Реч "скинхед" може се поделити на две енглеске "главе коже" и преводи се као "обријана глава". У поређењу са другим неформалним покретима, представници ове субкултуре имају најкомплекснију и развијену идеологију.

Нажалост, данашњи млади људи то су изгубилиправи циљ који су оснивачи ове културе носили. А сада се већина скинхеадова придржава ригидних расистичких погледа, често опседнута фашизмом и национализмом. Иако постоје групе које се придржавају мирније антифашистичке идеологије.

Овде је листа тренутних праваца ове струје:

  • традиционални скинхеадс - појавили су се као одговор наодступања од оригиналне коже културе, као пример су поставили осниваче ове струје. Традиционални скинхеадс слушају музику у стилу ска, реггае, роцкстеад (сви други правци преферирају рок и патриотску музику);
  • С.Х.А.Р.П. - Скинхеад против расних предрасуда - овај правац против расних предрасуда;
  • Р.А.С.Х. - Ред & Анарцхист Скинхеадс - ови представници подржавају идеје социјализма, комунизма и анархизма;
  • Бела снага Скинхеад - Нази-скинхедси / Бонехеад - Бонехеадс (такође познати и као десничарских скинхедса) - проповедају национално-социјалистичке идеје и ставове ултра десничарске о политици и других вредности;
  • Страигхт едге скинхеадс - сКсе Скинхеадс - људи који мисле да су лоше навике попут алкохола, пушења и наркоманије лоше. Ова група је за здрав животни стил.

Који скинхедс изгледају?

1. Одлични знаци скинхедса:

  • "Келтски крст" (слика крста постављеног у круг);
  • класична немачка свастика;
  • лобања и костију.

2. Одјећа скинхедса. Преференција за војни стил је "војска" - све што је погодно за кретање. Чизме, такође, обично су војници на густим ђоновима. Пошто смо почели да радимо на ципелама, уочићу да боја чипка није од велике важности. На чипке можете одредити припадност одређеном правцу.

3. Хаирстилес Скинхеадс. Као што сте вероватно већ претпоставили - то је чисто обријана глава, али је дозвољено и само кратка фризура.

4. Тетоваже скинхедса. Предмети тетоважа су веома различити.

фризуре скинхеадс

То може бити и натписи и скраћенице, као и обични обрасци. Неки се примењују на тело тетоваже у облику фашистичке свастике или било којег другог цртежа расистичко-нацистичке теме.</ П>

Идеологија скинхедса

Већина скинхедса су расисти и националисти, а одавде све што следи је њихова главна идеологија: љубав према представницима своје нације, њихове културе и мржње према другима.

Па, на крају ћу одговорити на питање "како постатискинхеад? ". Ако сте у духу идеје коже, онда смелично промените слику и потражите своје пријатеље. Само заборавите да све ваше радње треба бити законите.