хипи субкултура

Сва деца имају период кадапојављују се нови познаници, нове потребе и нови начини самореализације. У овим тренуцима, адолесценти могу се придружити једној од различитих неформалних странака. Наравно, за многе родитеље ово је велики шок. Али, немој панике! Покушајмо да схватимо идеје и значење једне од ових компанија.

Дакле, хипије

Хипи покрет се појавио у САД почетком 1960-ихКСКС век. Сама реч има облик придевног (који, који) и преведен као "познавање". Такође се зову "деца цвијећа". Цвијеће хипија им је дато пролазницима, убачене су у буре ватреног оружја, које су се завртеле у своју дугу косу.

Од свих могућих младих субкултура хипија -најмирнији. Појављујући се, хипији су се супротставили употреби нуклеарног оружја и борби у Вијетнаму. Такође, њихова достигнућа укључују промоцију сексуалне револуције. Они су за слободну љубав, али не и за разарање, како би неко могао мислити, али за осећања. Један од првих хипија био је слоган "Водити љубав, не рат" - "Водити љубав, не рат"!

Како сте живели и шта су хипији радили?

У самом врху овог покрета,трајних релокација, на светло украшеним аутобусима, у којима су уређене праве "куће на точковима". Скупљање великих компанија, хипи су путовали.

Желео бих да вам кажем о једној традицији,који се појавио у хипијевима 1972. године, назив ове традиције је "Раинбов Гатхеринг" - "Тхе Раинбов Цоллецтион". У једној од америчких држава, око хиљаду младих људи попео се на планину и, држећи руке, стајао у тишини на сат времена. Тихи и медитативни хипији који су желели да постигну то на земљи, постојао је мир. Након ове акције, хипији су почео да се појављују широм света, проповедајући идеју: "Живот без насиља и јединства са Мајком Земљу."

У Совјетском Савезу је био и овај покрет. То је само за разлику од опште масе коју су изједначавали са феноменом масовне психозе. Прва "Раинбов" у Русији одржана је 1992. године. Од тада су савремени хипији подржали ову традицију. Истина, обим наше "дуге" је мањи.

Као и многи покрети младих, хипији имају својесимболизам је "пацифиер" (голубова стопала у кругу). "Пацифик" симболизује идеологију пацифизма. Али у овом тренутку овај симбол се оглашава тако да га можете упознати у облику свих врста закрпа не само међу хипићима, већ и међу обичним људима.

Хипије ових дана

Условно је могуће поделити хипије на "старе мушкарце" и"Млади". "Стари људи" су, по правилу, људи старости 40 година, који немају породицу, стални посао и мјесто боравка. "Млади људи" су модерни хипији, са својим парафразираним мотором и концептима. Они више немају те вредности, а не то разумевање ове струје. За многе младе људе, стил хипи је само прилика да прикрије своју жељу за ласкивност и страст за дрогом. Нажалост, они не разумеју осниваче овог покрета, говоре о слободној, чистој љубави. Да, у годинама формирања ове субкултурне хипи су били љубазни лековима, али је тада ЛСД дозвољен. Користили су чак и лекари, верујући да под утицајем ове дроге особа може боље разумјети

хиппи симболи

сам по себи и бави се њиховим психолошким проблемима.</ П>

Сада се много променило. Стога, по правилу, адолесценти, који се однесу у неформални тренд, задржавају се само на интересантним атрибутима. Ако приметите да се ваше дете придружило овој струји, онда само разговарајте с њим на пријатељски начин. Реците нам о идеалима и циљевима стварних хипија. Реците му да су оснивачи овог покрета били против агресије и негативности. Сигуран сам да те може разумети.

И на крају, да те смирим, рећи ћу тохипије - ово је старосна граница за ваше дијете. Неко постаје пунк, готх или раппер, али све то пролази с временом. За многе ово остаје само пријатно сећање. И само један од стотина тинејџера не прелази овај хоби.