Како постати емо

Као протест против догма потрошачког друштва у 20У веку је било разних омладинских субкултура, које, по правилу, уплашују родитеље адолесцената, посебно оних који гледају са ужасом своје реинкарнирајуће дете. Ово није увек тачно и оправдано: прво морате схватити суштину овог или оног младинског тренда, разговарати отворено са дјететом, а затим извући закључке. Једна од ових савремених омладинских субкултура емо настала је осамдесетих на Западу и подржала је посебан музички правац, близу пунка. Као и сваки други омладински покрет, он омогућава тинејџерима да се изражавају кроз одећу, косу, музику.

Слика емо

Одећа емо обично се изражава у два контрастнабоје, најчешће, ружичасте и црне. Мајице, блузе са светлим принтовима, РАГ патике, пругасте доколенице или уским фармеркама, широким појасом са нитнама, Схоулдер Баг - то је типична слика емо тинејџера. Допуните његове коске, клипове за децу и лукове у женској длаку, светлу кожу и очију обојене боје. Тинејџери који се идентификују као овај субкултура, није лоше важи за пробојац се све што ће бити довољно машту и смелост пирсинг. Музика коју слушају емо, може безбедно да се приписати пост-хардцоре и поп пунк, али суштина песама, један - љубав, бол и смрт.

Како постати емо?

Ако верујете представницима субкултуре, онда емо -То је изнад свега унутрашње стање људске душе. И да уђу у њихов свет, није довољно носити одговарајућу одећу и украсти ударац. Тинејџери дају прилично једноставне и наивне савете о томе како постати емо девојка или емо дечко:

  • Немојте се плашити да изразите своја осећања: плакати плашљиво, смејте се гласно;
  • не зависе од мишљења друштва;
  • Будите отворени за друге, али и даље држите део унутрашњег свијета с њим (то је оно што симболизирају шаке које покривају лице лица);
  • Често и много фотографисања;
  • Слушајте одговарајућу музику.

Ако се проблем озбиљно приступимо, али неподлећи модне трендове, она у почетку постати боље упознају са историјом младих субкултуре емо, прочитајте тематских трибина, посвећене њој, да разумете како ваш унутрашњи свет је слична идеја и мишљења представника црне и розе протока.

Симбологија и атрибути емо

Као и све субкултуре, емо имају своје,Карактеристично само њима, знаковима и симболима. Главни атрибути који безбедно да идентификују тинејџер емо су баг, сет икона, шарене наруквице или наруквице, разнобојним перлицама, као и врху слике - мекан меда, који је често поцепао је стомак се шије крупним навојем.

емо атрибути

Емо ликови су лобања са костима, ружичасто срце, пиштољ црне или ружичасте, црне петокраке звезде на розе позадини.</ П>

Психологија емо

Као што је горе поменуто, за емо главна ствар -израз емоција. Често су дјевојчице и дечаци ове субкултуре рањиви и депресивни људи. Главне емоције које емо живе су љубав, меланхолија, усамљеност. А, ако тинејџер поставља питање: "Шта треба да постанеш емо?", Онда за почетак треба размишљати о овим емоцијама, да ли је у стању да их доживи из дана у дан. Такође се претпоставља да су представници овог омладинског покрета у стању да осете оштрију и дубљу, искрену емпатију.

Родитељи, чије дијете се придружило црном и ружичастомсубкултуре, треба запамтити суштину емоционалног односа емо тинејџера, не вршити притисак на њега и никако не би требало кривити за такав храбар избор. Доћи ће време и он ће схватити тачност своје одлуке, а можда само "одрасти" са ове слике.