Хаљина у стилу Одри Хепберн

Стил Аудреи Хепбурн је женственост и елеганција. Ово је тајна препознатљивости и популарности стила познате глумице која је већ дуго година имитирала жене широм свијета.

Хаљине глумице се сматрају стандардом стила. Костими за филмове у којима је снимљена звезда - дела Хуберта Живансија. То је био француски модни дизајнер који је креирао малу црну хаљину Аудреи Хепбурн за снимање филма "Доручак у Тиффани". Посебне карактеристике звезданих хаљина које чине њену слику рафинираном и елегантном су једноставност и лакоћа сечења.

Основни елементи стила

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн - је, пре свега,Црне одјеће. Подвучени простор реза даје прилику да диверсификује слику и нагласи достојанство фигуре: хаљину на тракама или врху у облику корзета. Различита дужина рукава или хаљине без рукава. Уску сукњу која наглашава женску фигуру или бујну сукњу средње дужине. Врат у облику квадрата или извода, чији је Хепбурн толико волео. Црвена хаљина Одри Хепбурн популарна је већ неколико деценија и изгледа да мода за њега никад не пролази.

Хубер Зевансхи је створила глумице не само хаљинеЗа филмове, али за свакодневни живот. У 50-их и 60-их година прошлог вијека у моди биле су љетне хаљине са бујном сукњом, хаљинама, сукње, звијездама, мајицама. Пастелне боје, црне, беле, бледо ружичасте боје - боја коју је глумица волела.

Омиљене ципеле глумице су ципеле са ниском ципелом и балетске ципеле. Такве елегантне ципеле савршено допуњују хаљине у стилу Аудреи Хепбурн.

Вјенчанице у Хепбурновом стилу

Најпознатија венчаница јеХаљина Хепбурн из филма "Сабрина". Чврста бодица са везом и дуга, раскошна сукња, необична комбинација традиционално белих са цвјетним везом у црном чини ову опрему спектакуларном, луксузном и незаборавном.

За своју церемонију Одри Хепбурн изабрао јеСкромна, али не мање спектакуларна венчаница: краткотрајна хаљина с бледом ружичастом бојом, са округлим огрлицама, типично за моду 60-их. Уместо вела, марамица је направљена од истог материјала као и хаљина. Ова опрема је створена за његову музу Хуберта Живансија.

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 1

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 2

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 3

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 4

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 5

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 6

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 7

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 8

Хаљине у стилу Аудреи Хепбурн 9