Врсте тканина за одјећу

Куповином готове ствари или материјала за кројење,увек пазимо на квалитет тканине, јер то зависи од оперативног периода. Потребно је схватити врсте тканина за одјећу, бар на потрошачком нивоу, тако да је ваш избор увијек успешан и ствари ће вам дуго служити.

Врсте тканина за одјећу

Састав тканине одређује влакна и подијељена су у два типа: природна и хемијска. Заузврат, акције су подељене на:

  • биљно порекло (лан, памук, јута и конопља);
  • животињско порекло (свила и вуна);
  • минерално порекло (азбест, марамица).

Хемијска влакна се деле на:

  • вештачко порекло (вискоза, лурекс, ацетат, модал);
  • синтетичко порекло (капрон, најлон, перлон, бологна, спандекс, нитрон, полиетилен, полипропилен).

Листа тканина, која се заснива на хемијским влакнима, може се наставити, јер модерна индустрија не стоји мирно. Такође смо разматрали главне врсте тканина за одјећу.

Предности природних тканина нису наведенеНеопходно је, али су врсте, које су повезане са хемијским, лоше, као што неки мисле? На примјер, за спортску обуку потребна је одијела која ће омогућити кожи да удише и неће задржати кретање. Слична својства су опремљена великим бројем "синтетике". Дакле, полиестер и синтетичка влакна су главни састојци у производњи тканина за спортску опрему данас. Узимајући гардеробу, свако од нас покушава пажљиво размишљати о томе како ће се ове или друге боје усагласити међу собом.

Врсте тканина за одјећу 1

Али не мање важно је комбинација ткива уодећа! Текстура - то је оно на шта треба вредновати. Иако модни дизајнери често нуде врло ексцентричне комбинације, успешни остају: мекани - тврди, сјајни - мат, једноставан - скуп.</ П>

Сваке године постаје материјал за шивањесве више и више. Модерне тканине за одјећу постају паметније: вољени производи за стријељање су лицра, лагана и топла "вјештачка вуна" - ово је акрил, "неустрашиве" ципеле и одјећа - материјал мембране. Било је више могућности да створите своју индивидуалну слику. Многи произвођачи и брендови нуде широк спектар ексклузивних одјевних предмета.