Како постати дизајнер

десигнер цлотхес - као што звучи! То је само фантастичан професија - колико могућности као идеје од младих талената?! Али, између осталог, такође је тешко, неудобна вожња.

Размишљати колико је квалитетаДа има дизајнерску одећу. Многи сматрају да је довољно да се могу сликати и да се осећају прелепо. Не, драги мој, ово је погрешно мишљење. Модерни дизајнер одјеће је универзална особа која би требала комбиновати двије особе. Први, поседујући технички начин размишљања, способност стварања цртежа, покупити тканине и дизајнирати одећу. Међутим, све горе наведено може и учити, али ово је само први корак у каријери. Али најважнија ствар у професији дизајнера практично је немогућа учити. На крају крајева, није довољно да би могли да нацртате, неопходно је да осетите ствар коју стварате! Морате узети у обзир чак и најмањих детаља слике коју креирате, његове боје, пропорције и комбинације.

Постоји мишљење да дизајнери не постајуРођени су. Можда је то у извесној мери, али у ствари са повећаним радом и посвећеношћу могуће је постати модеран дизајнер одеће у захтеву - постојала би жеља.

Шта је потребно да постанете дизајнер?

Пре него што почнете да радите, морате да утврдите,Да ли можете постати дизајнер. За то, у првој фази, сећате се школе, да ли вам се свиђа предмет "тренинга за рад" у школи, јер је то прва и за многе недовољно реализоване школе дизајна.

Друго питање које би се сви требали поставитипочетни дизајнер конфекције - да ли сте креативна особа? Ако вас привлаче више стандардних ствари и немате никакву посебну жељу да нешто промените, можда дизајн одеће уопће није ваш позив?

Веома често дизајнери одеће имајуЦртати, нацртати. Али како другачије? Професија захтева сталне скице, било да су блузе, панталоне, сукње или хаљине. Да ли волите да се бавите овом врстом креативности? Да ли имате таленат?

Вреди размишљати о томе да ли сте спремни да се посветеБескрајно потражи нешто ново, необично и необично? Ако сте одговорили на било које од горе наведених питања, онда ћете дефинитивно успјети!

Желим да постанем дизајнер одеће - одакле да почнем?

Као што знате, учење је лагано. Све у животу треба научити. Пре него што уђете у институцију оријентисану ка дизајну, вреди покушати да седнете на креативном столу и направите неколико скица. Након тога, процијените свој рад, покажите људима који су вам блиски. Ако сте добили похвале од рођака, пријатеља и што је најважније од себе - онда са мирном душом изаберите и улази на универзитет у том правцу. Поред универзитета, можете ићи на личног наставника, на курс или у школу за дизајн. Али у сваком случају, не заборавите да морате радити напорно где год да идете.

Школа дизајнера

Да би постао модеран и познат дизајнер,није довољно само да би могли бити изврсни и да имају осећај за стил. Да бисте добили посао, као што знате, потребна вам је диплома. И можете га добити на неколико начина. У суштини то је:

  • Универзитети са фокусом на проучавање дизајна;
  • школски дизајн;
  • Курсеви дизајна.
  • Постаните модни дизајнер

Наравно, сви послодавци неће бити изненађенивисоко образовање, али диплома о завршетку курса - сигурно. Стога, ако сте чврсто одлучили да се схватите у професији дизајнера-дизајнера, онда је вредно тражити одговарајућу школу дизајна у вашем граду.

И на крају желим то да кажем у каријеридизајнерска одећа не зависи толико од примљеног образовања, већ од жеље и посвећености професије. Никад не заборавите на то славо и новац као храбри и ентузијасти људи.