Породица и вредности

Породица је мала држава са својомстановници и закони, створени од љубави и поштовања. Свака јака и уједињена породица има своје породичне вредности, које помажу овој ћелији друштва да одржи свој интегритет.

Главне вредности породице

Људи, за које је породица главна вриједност у животу, покушавају се придржавати одређених моралних принципа који јачају солидарност, повјерење и љубав свих чланова домаћинства.

Љубав у породици је важна породична вредност, и акожелите да задржите тај осећај што је чешће могуће да подсети мајку да их волите. Саи љубав може и треба да буде не само речи - од твојих нежна осећања рећи акције - Литтле изненађења под јастуком, ћебе и шоља чаја на хладном зимском вечери, Цандлелит вечера, породична шетња у парку.

Млада породица треба да подржи друге породичне вредности:

  • осећај важности за сваког члана породице - свако домаћинство мора знати шта је потребно, он је вољен;
  • узајамно поштовање - прихватање мисли, осећања и страсти друге особе;
  • искреност - ако породица нема ту вредност, то значи непоштовање личности друге особе;
  • опроштај - важно је научити како да опрости људима који праве грешке;
  • боунти - у породици је потребно дати, не размишљајући шта ћете добити за узврат;
  • одговорност - ова вриједност је неопходна за смиреност других чланова породице који знају да имају некога на које се ослања;
  • заједница - ова вредност помаже да се ојача породица, избледи комуникација доводи до неспоразума и дезинтеграције породице;
  • традиције - ово је једна од најважнијих основних вредности породице, она је јединствена, инхерентна само вама и вашим најближим.

Важност развоја породичних вредности у модерној породици

За децу породица је практично цео свет. Породичне вредности и традиције у првим годинама њиховог живота су главни извор знања не само о физичком свету, већ ио свијету осјећаја. Све што дете учи у својој породици постаје основа његовог погледа на свет. Стога, сретне породице су извор здраве генерације за друштво.