родна дискриминација

Дискриминација се може дефинисати као неоправдане разлике у људским правима и одговорностима, заснован на одређеном критеријуму. Жене дискриминација као ове функције подразумева под.

Десило се историјски је мушкарцима -господари живота, и жене немају толико слободе и могућности. Недавно, они упорно боре за равноправност, али и даље се суочавају са потешкоћама. Борци за права разлику таквих облика дискриминације жена, као друштвене, куће и на радном месту.

Друштвена дискриминација жена

дискриминација на основу спола се зовесексизам. Најчешће под га разуме неразумну положај у друштву је жена, као феминисткиње измислио термин да се опише патријархално друштво, где људи имају моћ над женама.

Обично је то због природних карактеристика,као чињеница да су мушкарци јачи и паметнији, али најновије студије оспорити многе полне разлике, на пример, у функцији мозга и урођених особина понашања него феминисткиња Драго ми је да ужива, одбрани права.

Верује се да је проблем дискриминације женадовести до смањења њиховог социјалног статуса, то је насиље против особе, па чак и представљају претњу за безбедност. Али може се заборавити да је дискриминација жена на свету није равномерно распоређена? У нашем друштву права и слободе које су жене у стању да одбрани због чињенице да су по природи слабијег, помаже да се брани државу. Они нису послати у војску, они су плаћени породиљско одсуство, правни систем штити од употребе силе.

Да, постоје значајне разлике уодговорности које су полови наступити у свакодневном животу, али је повезано са карактеристикама улио из детињства. Девојке образују домаћице, они су научили да раде кућне послове. Људи смо ми, пре свега рудара, тако да често не знају како да се пере и прање посуђа. Међутим, ако осећате да породични живот имају мало права, али превише одговорности, ништа вас не спречава да их поделите са својим мужем и децом, међутим, морају напорно радити на томе.

По мишљењу наших људи, дискриминација може се манифестовати у другом друштву, оријенталног типа. Али не смемо заборавити веома различите традиције и менталитет да се само могу учинити

родна дискриминација

нејасан идеја. Није познато да ли су ове жене сматрају да су оштећене, а ако је потребно да их бране право.</ П>

Дискриминација жена на тржишту рада

Није тајна да у неким професионалниареас жене су много теже да се остваре у односу на мушкарце. Ако не узимају у обзир оне специјалитети које даме не могу да поднесу физички, онда дискриминација жена на послу може довести до нижих плата, стварајући "стаклени плафон" (препрека у развоју каријере) и ограничење приступа одређеним високо плаћене стручним областима.