Сек за време менструације

Многе жене се жале на лоше здрављевременски "критични дани", али и они који желе секс током месеци су многи. Овде су само разлози зашто не треба наставити своје жеље, масе - ово је стидљивост и страхови због штете по здравље изазваног овим процесом. Дакле, да видимо да ли је могуће имати секс током менструације, не може бити опасности за здравље, али се узимамо у замену?

Шта кажу лекари?

Савремена медицина сматра да је секс у токуМјесечно не подразумијева негативне посљедице по организам здравих жена. Али ово је обезбеђено, ако су испуњена основна хигијенска правила. Чињеница је да са менструацијом, грлић материце је ајар, тако да могу ући у њега патогене бактерије. А крвно окружење је дивно за развој бактерија. Дакле, ако заборавите на хигијену, можете добити инфламаторни процес у гениталијама. Због тога је секс током менструације дозвољен само ако постоји интимно здравље оба партнера.

Сек током менструације и трудноће

Постоји мишљење да током мјесечног периодаНезаштићени секс је апсолутно сигуран у смислу трудноће. Али ово веровање није тачно. Да, затрудњавање сексом током менструације није тако лако, али постоји шанса. Организам сваке жене је јединствен, јаје могу сазријети после средине циклуса, и до ње. И сперматозоиди, како је познато, у гениталном тракту могу "сачекати своју шансу" 5-7 дана. Дакле, постоји могућност да се затрудни незаштићеним полом током менструације. Посебно се повећава ако су менструални циклуси жена краћи од 15 до 20 дана. И да су се увјерења о стерилитету жена током менструације расипали, размотрите ову чињеницу. У Африци живи племе у којем је, због религиозних веровања, секс дозвољен само током периода. Упркос таквим посебностима сексуалних односа, племе живе и не намеравају да умру.

Како се сексати са менструацијом - са кондомом или без, одлучите, али ако се трудноћа не планира, онда о контрацепцији не треба заборавити.

Како секс утиче на менструацију?

И секс на месечном и месечном нивоу за квалитет сексуалног утицаја. Шта, сада ћемо то схватити.

  1. Када се секса током менструације, менструални бол смањује. Ово је због спазма током оргазма.
  2. Током менструације жене имају више искустваЈаки оргазам. Ово је због чињенице да током менструације, вагина, док она отече због прилива крви и постаје свежа и осјетљива. Дакле, секс током менструације може дати светлији осећај него у другим данима.
  3. Постоји мишљење да ако имате секс токомменструација, завршиће се раније. Ово је заиста доказана чињеница да након оргазма постоји брже одбацивање ендометрија. И то се дешава због хормона који се налази у сперми. Дакле, ако желите да убрзате пролазак менструације, морате имати секс

    како то утиче на месечни секс

    без кондома.
  4. Квалитет секса може се побољшати током овог периодаи зато што многи (али не и сви) мушкарци доживљавају већу сексуалну привлачност према женској менструацији. Да, а даме у овом периоду су више ослобођене, што позитивно утиче на квалитет љубави.

Дакле, сумирамо - да имамо сексмесечно је могуће, али само са провереним партнером, поштујући правила хигијене и, не заборављајући на контрацепцију. Ако пратите ова правила, нећете имати штете по ваше здравље. Дакле, ако желите секс током менструације и не сметајте вашем партнеру, учините своје здравље, не поричите себи задовољство.