Када могу имати секс после царски

Нажалост, понекад се дешава даиспорука држи царским резом, или укратко - ЦОП. Сама царски рез је операција, и за разлику од порођаја природно, свеже мајка после царског ваит неке потешкоће: проблема са столицом, и забрану ношења тешког дизања седишта. Поред тога, многе жене брину о теми резимеа секс после порођаја. Неко чека на овај тренутак са нестрпљењем, а неки представници лепшег пола имају страх од интимности, посебно ако је трудноћа завршила на операцији. Дакле, када је то можете имати секс након царског?

Сек после царског реза: мњења Гинеколошке ординације

Обично, лекари препоручују да се одмах се уздрже одсексуални односи и да се обнови их не раније него након 6-8 недеља после царског реза. То је колико времена је потребно за ваше тело да се опораве после трудноће и порођаја. Чињеница је да у овом тренутку материце, који је одвојен од постељице, је отворена рана. Због тога, жена за месец дана после порођаја штанду крварења - лоцхиа. Временом, они узимају облик разблаженог крви, жути. Иако постоји раздвајање несигуран секс, а присуство лоцхиа тешко да ће допринети сексуалне жеље.

Осим тога, могуће је поставитипорођаја инфекција у материци, тако да оперативни слојеви су узрок забране секса после ЦОП. Најприхватљивије решење гинеколози вјерују ваит 1.5 -2 месеци да идем код лекара и добити "дозволу" сексуалним односима.

Секс и царски рез: психолози видели

То је жене које су имале царски рез, вишесве прогони страх од секса за психолошких разлога. Након операције, појављује се стомак ожиљак, што чини даме осећају несигурно. Уз то није отишао трбушне могуће целулит и стрије. Жена мисли да ожиљак га дисфигурес, и она тада губи привлачност за свог мужа.

Осим тога, жена се боји да после царскогпресек секс ће донети бол или нелагодност. Понекад тек искован маму због слабљења организма после операције, као и бриге сат за новорођенче, осећају толико уморан да секс једноставно не могу.

Психолози саветују да се не натера да почнесекс ако немате жељу или страх присутан. Међутим, ово занемаривање могу повредити партнера. Треба да разговарате са својим вољенима и објасни разлог за одбијање секса. Он ће бити пријатан и ваш додир и љубав, јер секс - то није само сексуални однос.

Како да избегнете бол током секса након царског реза?

После царског реза бол током секса може да настави жену до 3-4 месеци. Наше препоруке ће помоћи да се минимизира нелагодност за време секса:

  • Ако се одлучите да секс по први пут након порођаја, не мора да доведе случај до краја. Забранити увод, тако да се брзо навићи на пол;
  • да се избегне бол током пенетрације, користите посебан гел лубрикант.

    секс и царски

    То ће бити корисно у случају да жена нема природног подмазивање;
  • замолите партнера да буду нежни и стрпљиви;
  • одабрати позицију у којима можете контролисати дубину пенетрације и фреквенције (на пример, "јахач");
  • Слажем се са када више снаге за сексуалне "подвизима" њеног супруга о интиме у беба НАП,.

Одаберите време када можете имати секс после ЦОП, требало би да је жена сама. Наравно, треба да се руководе сопственим осећањима и жељама, али и да се консултује ваш гинеколог неће бити сувишно.