Зашто боли секс?

Срамота је из секса уместо задовољстваДобијате само болне сензације. Али неопходно је рећи да такви појави нису неуобичајени, бар једном, сви су доживели бол током секса. И половина жена старијих од 35 година каже да то повремено боли за секс. Зашто се ово деси и шта да радимо у таквим случајевима, сада ћемо сазнати.

Зашто боли током секса?

 1. Вероватно нико нема питања заштоБоли на првом полу (неко скоро не осећа бол, неко је први пут био врло болан, али су била непријатна осећања). Али када интимни односи постану навика, бол током секса је алармантна. Али ако током секса, нарочито на почетку, боли, онда то не значи да имате озбиљне проблеме. Најчешћи проблем је недовољна стимулација партнера, а као резултат тога и недостатак подмазивања. Да бисте поправили ситуацију, морате више пажње посветити предигрању и не заборавите на интимне мазива.
 2. Још један узрок бола током интимности може битипогрешно изабрана поза. На примјер, многе жене воле секс кад партнер стоји, али неки на овом положају су повријеђени. Дакле, не обраћајте пажњу на мишљење већине, структура унутрашњих органа је другачија за све и изаберите најудобнији положај за себе.
 3. Ако има срби у гениталијама, они су веомаОсјетљив на додир, и постало је болно имати секс, онда узрок може бити дрш или друга инфекција. У овом случају је неопходно консултовање са гинекологом са накнадним лечењем.
 4. Може бити и болно имати секс након тогапорођај. У принципу, лекари су саветовали да напусти близину пенетрације (орални секс почну да раде раније) за 6-8 недеља након рођења. Дакле, ако се повредите након секса, онда се можда жена није у потпуности опоравила. Иако је први сексуални контакт након порођаја можда болан због промене у облику вагине. Сада морате поново експериментисати са позама - онима које вам се прије свидео, сада могу изазвати бол. Такође, бол може бити ако је дошло до руптуре перинеума или његове дисекције током порођаја. У року од неколико месеци, бол би требало да прође, и да убрза процес и чине кожу еластичном на полувремену, може масирати мазива гел или на бази воде једном дневно. Али вреди запамтити да не пролази бол током секса након порођаја може говорити о озбиљним компликацијама, а самим тим ће морати да код специјалисте.
 5. Ако боли секс након менструације, даЧак и сам менструација је врло болна, може бити знак озбиљне болести. Стога овде не можете да радите без посете гинекологу. Штавише, не бисте се оклевали да контактирате специјалисте, јер неблаговремени третман може озбиљно утицати на ваше здравље. Неке болести у одсуству третмана или његовог касног поцетка могу довести до неплодности.
 6. Неугодне сензације могу бити у учионицианални секс. Зашто се ово дешава и шта да радим ако имам анални секс? Најчешће, бол у суочавању са овом врстом секса, нарочито ако се то први пут деси, због страха и недовољног опуштања мишића.

  Током секса боли

  Решавање овог проблема треба да помогне партнеру, његовомзадатак је да прође активне акције само када жена буде довољно узбуђена. Појављују се непријатне сензације и због недовољне количине влаге - ректум и даље врши друге функције у тијелу, те стога не излази потребна количина мазива. Због тога, пре аналног секса морате заложити гел. Други бол може настати у присуству одређених болести ове сфере.
 7. Зашто би то било другачије током секса? Поред болести и специфичне структуре унутрашњих органа, узрок бола може бити страх. Мишеви вагине инстинктивно раде и ометају пенетрацију, а тиме и бол. Ако не можете сами да се носите са проблемом, гинеколог и психолог ће то моћи да реше.