Зашто ми треба секс?

Ако неко лице лишити довољно хране или одмора, у најбољем случају, то ће бити веома слаба, у најгорем случају - може да умре од исцрпљености. И секс - да ли је потребно толико за наше здравље?

Наше сопствене сензације и спроводе научнициСтудије говоре о једној ствари - секс је неопходан за сваку одраслу особу. Ово је наша биолошка потреба. Наравно, без њега не можемо много више да радимо него без воде или хране, а ми нећемо умријети у исто вријеме. Али наш живот ће изгубити пуно боја, а здравље и расположење ће се нужно одражавати.

Зашто људи требају секс?

 1. Да задовољи потребу за физичкимконтактирати и смањити анксиозност и стрес. Кожа особе је веома осетљива на додир. Узимање, прихватање и пољубљивање стимулише милионе тактилних рецептора, узрокујући производњу хормона који потискују агресију и олакшавају стрес. И они изазивају осећај среће и еуфорије, који се замењују релаксацијом и миром.
 2. Да испуни потребу за емоционалнимКонтакт и духовна интимност. То је љубав која дозвољава многим људима да се осећају добродошли. Никада не доживљавају такво јединство са партнером, као и током интимности.
 3. Да смањите бол. Велике сензације које се могу поделити са вољеном - то је за шта је секс, многи мисле. Међутим, ендорфин, који се производи током сексуалног односа, делује на наше тело као морфијум, снажан аналгетик. Са њим пролази било који бол, укључујући и оне изазване мигреном или пременструалним синдромом код жена.
 4. За одржавање менталног здравља. Осећајући да нас желе, воле и ценимо, верујемо у себе више. Ово поверење помаже у суочавању са животним проблемима и има велики утицај на нашу менталну равнотежу.
 5. Да побољшамо физичко здравље. Обичан секс има јединствену ефекат на нашим телима! Осим тога, то је природна масажа и вежбе за срце кроз које крв је активно храни све органе и ткива у телу, тако и побољшава метаболизам, а са њом - коже и косе, тен. И унапређена проток крви - је превенција многих болести изазвао своју стагнацију.
 6. Такође, са редовним полом, постоји више антитела која стимулишу наш имунитет и колаген, на основу кога зависи свежина и чврстоћа коже.

Да ли је секс више за мушкарце него за жене?

Једнако је корисно за обоје, и заштоНеки од њих морају имати секс, али неки не? Једноставно сви добијају нешто од своје. На пример, за жене, спречавање хормоналних и функционалних поремећаја, укључујући неплодност. Још увек - поверење у осећања изабраног. А најбољи начин да се изгуби тежина и генерално изгледа одлично!

А редовни секс за мушкарце је њихово сексуално здравље, осећај љубави и подршке женама, прилика да изразе своја осећања на овај начин.

А ипак постоје људи за које је секс важнији него за све остале. То су они који дуго нису имали интимне контакте. Зашто им треба секс:

 • да ојача имунитет, ако више не штеди од узалудних прехлада;
 • да се борите са несаницом, када се не можете опустити и не бацати у кревет;
 • Зашто морате имати секс

 • да елиминишу апатију, депресију и раздражљивост - јер секс чини људе срећнијим;
 • за спречавање старења коже, што се брзо јавља са недостатком секса;
 • да побољшате ефикасност и организацију - јер када имате секс, крв активно негује не само кожу и унутрашње органе, већ и мозак!
да би се ублажила сексуална напетост, поготово акоЕротски снови и фантазије се често појављују. Није разлог за расуђивање, зашто је секс и за шта, само је потребно! Или ће жеља постати толико наметљива да неће дозволити размишљање о нечему другом.