Бол после секса

Према међународној студији, око 30%Жене доживљавају бол након секса. Када дође до овог проблема, неке жене одмах одлазе код доктора, друге - више не воле да деле своје проблеме са било ким. У сваком случају, и они и други су заинтересовани за питање, зашто стомак боли након секса?

Најчешћи разлози

То кажу стручњаци из области гинекологијеПостоје многи разлози због којих жене имају слаб бол у абдомену након секса. Свако од њих може бити елиминисано, што ће учинити секс апсолутно безболним.

1. Запаљен процес. Најважније су запаљења различитих врстаЧест узрок бола после секса. Свака инфекција може изазвати свраб, пецкање или оштар бол у вагини, стомаку или страни након секса. У овом случају, лекари препоручују употребу кондома безуспешно и хитно да одете до гинеколога. Не излечени у времену, венерична болест може довести до посљедичних посљедица и за жене и за мушкарце. Да би се идентификовао узрочник агенса болести, неопходно је проћи тестове инфекције и лијечити се са гинекологом обема сексуалним партнерима. У супротном, постоји опасност да се поново инфицира.

Често се јавља феномен кадаЖена трпи од болова у стомаку након секса, а човек не осећа никакве невоље. То не значи да је здрав. Мушкарци су често носиоци инфекција, који су много бржи у телу жене, а сам човек не може дуго да изазива симптоме. Ако мушкарци имају бол после секса - то може указати на занемарену заразну болест.

Постоје случајеви када је запаљен процесНе изазива заразна болест. Интестинални бацил или гљивица приликом уласка у сексуалне органе жене може изазвати јак бол након секса. У овом случају, сексуално преносиве болести, сексуално преносиве болести немају никакве везе са. Бактерије могу проћи преко коже или пљувачке. Они почињу да изазивају упале са ослабљеним имунитетом код жена - током менструације, болести, трудноће.

2. Шпила. Шипови постоје у већини женаАдолесценција и, по правилу, се не показују. Неугледне сензације могу се јавити током прегледа гинеколога или након сексуалног односа. У овом случају, бол после секса се појављује у абдомену. Можете уклонити неугодност правилним избором. Ако бол постане снажна и упорна, онда морате видети доктора.

3. Циститис. Многе жене пате од циститиса различитоСтарост, од дјетињства до краја старости. Циститис је уролошка болест која се јавља услед запаљења слузнице бешике. Запаљен процес, заузврат, узрокује широк спектар инфекција. Да се ​​разликује циститис од друге запаљенске болести није тешко. Са циститисом, бол се јавља приликом уринирања после секса. Постоје различити начини лечења ове болести у било којој фази. Пре почетка лечења треба да буде

Бол након уринирања после секса

консултујте лекара. </ П>

Ако се бол у вагини појави након првог пола, не би требали звучати аларм. Ово је нормални природни процес и не морате га третирати. За неколико дана неће бити трага непријатних сензација.

Да бисмо сазнали тачно зашто то болинакон секса, потребно је да контактирате специјалисте. Али не заборавите да је било каква нелагодност, ако су кратка, могу бити повезана са непријатним положајем жене током секса, а такође, страхом или тензијом.