10 разлога за обичан секс

Дуго није никаква тајна да је секс веома важанУлогу у људском животу. Ово потврђују резултати бројних студија у овој области од стране научника и психолога из целог света. Али редовни секс, који је користан за психичко и физичко здравље, претпоставља постојање трајног партнера са којим је успостављен поверљиви однос. Међутим, честа промена партнера, чак и ако постоји редован секс, може се претворити у сасвим другу страну медаље, јер опасност од добијања буке венеричних болести као поклона много пута повећава у таквим случајевима. Стога, инспирисано горе наведеним открићима научника о предностима редовног секса, не заборавите на опрез.

1. Редовни секс је природни имуностимулант.

Током секса, тело производи имуноглобулин А - антитела која помажу у борби против инфекција и повећавају имунитет.

2. Редовни секс је прави еликсир младости за душу и за тело.

Током секса, производња колагена- супстанца која спречава старење коже. Повећање нивоа естрогена у хормону такође има благотворан ефекат на кожу и косу. Редовни секс у женама спречава рани почетак менопаузе, а мушкарци могу дуго да одржавају весеље и активност.

3. Редован секс - један од најопаснијих оружје у борби против стреса.

Секс смањује ниво хормона стреса. Студије су показале да људи који имају обичан сексуални живот реагирају много мирније у стресне ситуације, што чини суочавање са таквим ситуацијама много ефикасније.

4. Редовни секс - спречавање кардиоваскуларних болести.

Редовни сексуални рад помаже у чишћењуЛимфни систем и развој многих неопходних хормона и супстанци, ојачавају ткива органа кардиоваскуларног система. Све ово смањује ризик од инфаркта скоро двоструко, а такође доприноси спречавању можданог удара.

5. Редовни секс је једноставан и ефикасан начин за побољшање памћења и пажње.

Редовни секс стимулише приливкрв у мозак. У комбинацији са повећањем производње хормона, побољшава се памћење, помаже у отклањању одсутности и, како показују неке студије, чак и повећава ниво интелигенције. 6. Редовни секс је природни антидепресив.

Током оргазма, ослобађају се ендорфини -"Срећа хормони". Ендорфин имају велики број корисних својстава. И у борби против депресије, ендорфина генерал је без премца, јер за разлику од хемијских ендорфина антидепресиви имају нежељена дејства, не ствара зависност, не уништавају тело, већ напротив, јачање имуног система, повећање активности, изазвати осећај радости и среће.

7. Редовни секс - оружје против комплекса.

Студије потврђују да редовне класесекс повећава самопоуздање и самопоуздање. Људи који пате од комплекса, када се појављује стални партнер, мењају свој став према себи, постају мирнији и самоуверени.

8. Редовним сексом је пријатан начин да се фигура и мишићи држе у тону.

Током секса можете изгубити истоброј калорија као у пола сата вежбања у теретани. Поред тога, редовни секс учвршћује мишиће, укључујући и леђа, чинећи их флексибилнијим и еластичним.

9. Редовни секс - спречавање болести генитоуринарног система.

10 разлога

Током секса, циркулација крви се побољшаваоргане мале карлице, као и регулише активност хормонског система. Ово доприноси спречавању болне менструације код жена, а код мушкараца је превенција рака простате. Такође, редовним сексуалним радом побољшава мишићни тон, што касније спречава проблеме са инконтиненцијом.

10. Редовни секс - доприноси успеху каријере.

Наравно, све предности редовних часовасекс не може утицати на каријеру. Ипак, активан и поуздан радник који зна како брзо процијенити ситуацију како би направио праву одлуку, увијек је цењен више и узрокује услугу са шефовима и колегама.