Бол током секса

Према експертима, свака трећа женаПериодично доживљавајући бол док имају секс. С обзиром да сви представници фер порода у случају бола не окрећу лекару, у ствари овај проблем може бити и чешћи. Неке жене више воле да прихватају ову ситуацију или чекају да то прође сам. Међутим, наше тело укључује заштитну функцију и на крају ове жене имају страх и гад због секса. И ово, као што знате, има изузетно неповољан утицај на односе између партнера. У сваком случају, проблем мора бити решен.

Зашто боли кад имам секс?

Гинекологи су формулисали главне разлогепојава овог непријатног феномена. Свака жена би требало да зна да се било каква невоља у њеном сексуалном животу може елиминисати, што је најважније - детаљно проучити проблем и не одлагати се с њеном одлуком.

  1. Бол у првом полу. Према статистикама, 90% жена има тешке боловеТоком првог пола. Главни узрок овог бола је страх који већина дјевојчица доживљава прије првог окупирања љубави. Страх узрокује да се мишићи тела усагласе, а пре свега мишићи у вагини. Као резултат, појављују се болне сензације. Такође, ове сензације могу настати када руптура химе расте. Типично, женина жена је еластична и лако проширивана, а при првом сексуалном односу остаје нетакнута. У ретким случајевима, нервни завршници се налазе на пљувачу, тако да је бол приликом првог пола последица страха и тензије. Да бисте избегли ове непријатне сензације, морате веровати свом сексуалном партнеру.
  2. Вагинисмус. Од вагинизма утјече око 10% жена у нашемПланета. Вагинизам је психолошки проблем који је повезан са првим неуспешним искуством у сексу. Ако је први сексуални контакт у животу, или први контакт са одређеним партнером био неуспешан, жена је изгледала страх, што касније узрокује грчеве мишића вагине. То, пак, доводи до болних сензација за жене и мушкарце. Слични спазми се такође могу појавити током прегледа код гинеколога. Да бисте се решили овог проблема, морате радити на себи и промијенити свој став према сексу.
  3. Гинеколошке болести. Свака инфекција у телу жене може бити дугаВреме се не показује и не узрокује неугодности током секса. Међутим, пре или касније вирус почиње да мучи. Један од главних знакова сексуалних болести је бол у стомаку или вагини током секса код жена. Ако се ова непријатна осећања редовно понављају, требате звучати аларм. Таква болест се може манифестовати код жена на различите начине, код неких болова са сексом, другима - болом након љубави. Да бисте идентификовали инфекцију, неопходно је узети тестове од гинеколога. Ако се пронађе болест, курс третмана треба пренети на оба партнера. Током третмана за секс, боље је да се уздржите или користите кондом.
  4. Бол у страну са сексом

  5. Недостатак подмазивања. Недовољно пуштање мазива од жене можеузрок током сексуалног бола у доњем абдомену и вагини. Недостатак подмазивања може бити узрокован хормоналним отказом у телу жене, психолошким проблемима или употребом контрацептива.
  6. Бол током секса током трудноће. Трудноћа је невероватно природнапроцес који доводи до озбиљних промена у телу жене. Жена током трудноће може доживети бол током секса, нарочито ако доживи предстојеће промене у њеном животу. Овај период се мора искусити, на крају ће се све вратити на уобичајени курс. Ако је потребно, консултујте се са лекаром, само он може дати тачан одговор, зашто је било болова током секса.